29 august, 2021 Nyheder

Motorbåd stødte på grund ved Skagen

I aftes omkring kl. 21.40 gik en motorbåd med en enkelt mand ombord på grund ved Skagen. Første melding lød på, at den var stødt på grund på Grenen.

Redningsmændende fra Skagen Redningsstation var straks på vej med såvel redningsbil og FRB08 for at komme den grundstødte motorbåd til undsætning.

Da redningsholdene ankom til Grenen fra såvel land- som vandsiden stod det dog hurtigt klart at det ikke var Grenen de var gået på grund på, men at det var et stykke vest på.

Det var faktisk næsten lykkedes for motorbåden at komme helt ind på stranden – Der var således kun knæhøjt vand dér hvor båden stod parkeret.

Der ventede redningsmændende en vanskelig opgave… For ikke nok med den lave vandstand hvor båden stod, så skulle den også ud over en revle som kun var omtrent 5 meter væk.

FRB08 blev stille og roligt kantet henover revlen alt i mens at redningsbilens mandskab gjorde klar til at tage imod slæbelinen fra FRB08.

Det lykkedes at få fastgjort slæbelinen og én af redningsmændende kravlede ombord til en meget rystet sejler som var meget glad for den hjælpende hånd fra redningsmændende.

med stor snilde og lidt tålmodighed kommer man som bekendt langt og det lykkedes da også for redningsmændende at få motorbåden revet fri hvorefter den blev slæbt med i havn.

Redningsfolkene kunne herefter vende tilbage til Skagen Redningsstation hvor al udstyr blev rengjort og gjort klar til næste opgave.