24 september, 2021 Nyheder

Minister åbner Skagen Marathon 2021

Om kort tid lyder startskuddet til Skagen Marathon 2021, og det bliver Ministeren for Fiskeri- og Fødevarer, Rasmus Prehn, der den 2. oktober kl. 13.00 skyder halvmaraton i gang, inden han selv løber med på distancen. For inden da har turistforeningens mangeårige formand, Ulla Vittrup Mosich, sendt løberne på Marathon distancen afsted kl 10.00.

Den forskudte start er for at lave en uforglemmelig folkefest i målområdet ved løbernes ankomst. Da vi ikke kunne gennemføre Skagen Marathon 2020, har vi i år gjort os ekstra umage for at skabe en fantastisk løbsoplevelse for deltagerne. Derfor er vi særlige glade for, at det bliver Minister for Fiskeri- og Fødevarer Rasmus Prehn der kommer til Skagen og åbner løbet

René Zeeberg, direktør for Turistforeningen for Toppen af Danmark

Han glæder sig også over, at det er lykkedes at tiltrække den professionelle løbekommentator, Peter Würtz, der, sammen med Skagboen Jan Nielsen, skal kommentere årets smukkeste løb.

I år er der mulighed for at løbe maraton, halvmaraton, 10 kilometer og 5 km. og for børnene vil der være et Børne Marathon, som er samme tid og rute som 5 km. og man kan tilmelde sig Walk & Talk som en selvstændig kategori.

Rico Eiersted er projektleder for Skagen Marathon, glæder sig ekstra meget til i år, da Skagen Marathon var aflyst sidste år.

Skagen Marathon er blevet et løb, hvor alle kan være med på forskellige distancer og fordi løbet har udviklet sig gennem årerne, tror jeg at det er med til at gøre løbet så populært. Også i år kan vi tilbyde deltagerne en lang række nye tiltag og forbedringer.

Rico Eiersted

Om de nye tiltag fortæller Rico Eiersted:

– I år har vi forbedret måden at hente startnumre på, så vi håber at undgå at deltagerne står i lange køer, som vi tidligere har oplevet. Vi får også et nyt flot målområde på havnen, hvor der dagen igennem vil være underholdning med DJ musik, og hvor der også vil kunne købes øl og vand. Samtidigt har vi fået nyt og forbedret tidtagning som Sportstiming.dk står for. Der vil også være selvstændig start for Walk & Talk og starten af halvmaraton er forskudt. Og så er der nye bæredygtige medaljer til alle – som i år er lavet i træ.

– Man kan stadigvæk nå, at tilmelde dig et af de mange løb, der har rundet 1500 tilmeldte. Og halvmaraton og Walk & Talk har allerede deltagerrekord, fortæller René Zeeberg, der byder alle velkommen til Skagen Marathon 2021.

Skagen Marathon er arrangeres af Turistforeningen Toppen af Danmark der har til huse på Sct. Laurentii Vej 6B i Skagen.