• Forside
  • Nyheder
  • Mere end 3.000 til Sankt Hans tale og fællessang ved Vippefyret
24 juni, 2023 Nyheder

Mere end 3.000 til Sankt Hans tale og fællessang ved Vippefyret

Årets Sankt Hans arrangement ved Vippefyret var en stor succes trods det manglende bål.

Fra arrangøren Toppen af Danmark estimeres det at mellem 3- og 4.000 var stimlet sammen til årets Sankt Hans fejring.

Det estimerer de bl.a. på baggrund af at der på ingen tid blev delt hele 1.500 sanghæfter ud og at folk vel at bemærke blev bedt om at deles om sanghæfterne 2 og to samt 3 og 3 og alligevel var der nogle som måtte undvære et sanghæfte.

Fantastisk stemning og rammende Sankt Hans tale

Der var en fantastisk stemning – en fællesskabsfølelse på pladsen og alle smilede og var glade.

Arrangementet blev skudt i gang af Klitkoret som akkompagneret af Knud-Erik Thrane og Tine Lilholt sang Albertes smukke sang “Lyse nætter”.

Herefter bød Direktør for Toppen af Danmark Lene Kappelborg velkommen hvorefter Skagen-sangen “Erindringen blev sunget.

Folk sang godt med på aftenens fællessange hvor operasanger og Skagen ambassadøren Jens-Christian Wandt sang for.

Efter lidt indledende fællessang var det blevet tid til årets Sankt Hans tale af Mads Nipper som er født og opvokset i Skagen og i dag er direktør for Ørsted.

Mads Nipper holdt en fantastisk og ikke mindst rammende tale, som både indeholdte en kærlighedserklæring til Skagen, skawboerne og byens gæster, men også en løftet pegefinger til såvel ham selv som os tilhørere, om at passe på bl.a. naturen.

Ifølge Mads Nipper er det nemlig kun 3. gang i historien at det ikoniske og historiske Sankt hans bål på Sønderstrand ved Vippefyret aflyses.

Første gang var under 2. Verdenskrig, anden gang var under coronapandemien og i år er så 3. gang og denne gang er det så vores natur og klima der gør at bålet måtte aflyses, og skal man tro Mads Nipper bliver det næppe sidste gang at naturen og klimaet kommer til at spænde ben for sankt Hans bålet.

Trods formaningerne som også var rettet mod ham selv, var han på ingen måde pessimistisk, men blot realist og de fremmødte til Sankt Hans arrangementet virkede til at høre interesserede efter hele vejen igennem talen.

Efter talen var det tid til mere fællessang blandet med et par musikalske indslag fra Jens-Christian Wandt. Der blev bl.a. sunget smukke sange som Jens Rosendahls “Du kom med alt det, der var dig”, “Der er et yndigt land” og, selvfølgelig “Midsommersangen” som i anledning af at det i år er 50 år siden at Shu-Bi-Dua blev stiftet, blev sunget med deres smukke melodi.

Det var alt i alt en smuk aften og selvom vi nok er mange som glæder os til at vi forhåbentligt kan tænde Sankt Hans bålet til næste år, så var det faktisk ikke noget man savnede i aftes – men måske man bare var indstillet på at det er sådan det var.

Herunder kan du se en stemningsvideo, optaget under Mads Nippers Sankt Hans tale:

Her får du også en bid af Jens-Christian Wandts smukke fremførsel af “Godmorgen lille land”:

Arrangementet er som tidligere nævnt arrangeret af Toppen af Danmark med støtte fra Frederikshavn Kommune og Sparekassen Danmark.