08 august, 2022 Nyheder

Mange nye elever på gymnasiet

Mandag mødte 230 nye elever ind på Frederikshavn Gymnasium til rektors velkomst i festsalen.

Eleverne, som er fordelt på syv stx-klasser, en hf-klasse og en klasse med elever på Maritim Student, ser nu frem mod to eller tre spændende år på Kærvej.

Rektor Thomas Svane lagde i sin velkomst vægt på både de mange muligheder og de forventninger, der følger med at begynde på gymnasiet. Blandt andet blev hensyn, engagement og overgangen fra det at være elev til at være studerende fremhævet.

Der er altid lidt sommerfugle i maven hos de nye elever, men en meget aktiv gruppe tutorer bestående af elever på 2. og 3. årgang har i år været med til at organisere en ny måde at holde første skoledag på.

Således var eleverne på 2. og 3. årgang sendt ”i byen” med henholdsvis historie- og dansklærerne. De nye elever havde derfor skolen for sig selv hele formiddagen, og for mange var det nok med til at give lidt mere ro i maven.

Alexander Holmstrøm er en af de nye elever, og han synes, det har været en fin start:

”Jeg har glædet mig til i dag, og jeg synes, vi er blevet taget godt imod. Der har selvfølgelig været mange informationer, men ikke mere end man kunne klare. Frokostpausen med grill i parken og mulighed for hygge og spil var rigtig godt.”

Alexander Holmstrøm

Der venter nu Alexander og de andre nye elever en uge med undervisning, flere ryste-sammen-aktiviteter og en café for nye elever til at afslutte ugen.