22 januar, 2023 Det sker

Lundholms arkiv præsenteres i Hulsig

Hvis man som skagbo interesserer sig for sine forfædre og -mødre, så er der nu mulighed for at dykke ned i et enestående, lokalhistorisk arkiv. Arkivet indeholder oplysninger om tusindvis af de personer, der har boet i Skagen flere hundrede år tilbage i tiden.

Det såkaldte ”Lundholm Sørensens Arkiv” bestod oprindeligt af mere end 28.000 kartotekskort. Frivillige fra Skagen Lokalhistoriske Forening har digitaliseret de mange oplysninger, og lagt dem ind i et slægtsforskningsprogram, som man kan få adgang til igennem internettet.

En af de frivillige er Peter Marling, pensioneret folkeskolelærer og aktiv i den lokalhistoriske forening, der i disse dage kan fejre 40 års jubilæum.

Peter Marling vil præsentere Lundholm-arkivet i Hulsig Forsamlingshus, Kandestedvej 51, lørdag den 28. januar kl. ca. 15. Tidspunktet er omtrentligt, da det offentlige møde finder sted umiddelbart efter generalforsamlingen i Hulsig Borgerforening, der har taget initiativ til præsentationen. Der er fri adgang for alle interesserede.

Peter Marling vil benytte lejligheden til at efterlyse nye oplysninger om historiske personer i Skagen. Både han og borgerforeningen i Hulsig håber derfor på talrigt fremmøde af alle dem, der har kendskab til den lokale historie.

Lundholm-arkivet er navngivet efter manufakturhandler Jens Aage Lundholm Sørensen (1912-1994). Han indsamlede oplysninger i kirkebøger og brugte desuden materiale fra folketællinger igennem tiderne, og disse oplysninger er nu grundstammen i det nu digitaliserede arkiv.