• Forside
  • Nyheder
  • Lokale kræfter bag nyt feriecenter i Skagen med bl.a. hotel, badeland og wellnes
23 oktober, 2022 Nyheder

Lokale kræfter bag nyt feriecenter i Skagen med bl.a. hotel, badeland og wellnes

Et nyt feriecenter med hotel, udlejningshuse og masser af faciliteter til din ferie skal løfte Skagen som helårsdestination. Henning Kjeldsen, er bygherre, og den nordjyske entreprenørvirksomhed A/S Trigon står for opførelsen af de 10.000 etagemeter feriecenter for børnefamilierne samt wellness i absolut luksusklasse for de voksne.

Midt imellem Nordsøen og Kattegat, med udsigt til klitplantagernes hårdføre, urørte natur og i skæret fra det helt særlige lys, der findes over Skagen, ligger Lille Skagen.

Udstykningen, der før husede en nu nedrevet folkeskole, har over de seneste år forandret sig til en oase af feriestemning og Skagens-idyl. I den nye bydel, der ligger med lige kort afstand til Gl. Skagen og Skagen by, opføres der 86 smukke, komfortable og bæredygtige boliger, og nu er tiden kommet til, at den sydligste og sidste del af udstykningen skal bebygges. Det er her i Lille Skagen, det nye hotel- og feriecenter vil byde turister og fastboende velkommen til en ferie- og fritidsoplevelse ud over det sædvanlige.

Med 10.000 etagemeter rejser der sig et nyt feriecenter, som kommer til at rumme et væld af aktiviteter for børn og voksne. Børnefamilierne bydes indenfor til både et gigantisk, indendørs legeland og et veludstyret badeland, mens de voksne kan benytte sig af Nordjyllands nyeste og mest luksuriøse wellness-faciliteter. For gæster udefra med behov for overnatning bliver der mulighed for at vælge mellem 50 lækkert indrettede hotelværelser eller en af de nyopførte 10-personers sommerhuse med plads til hygge for hele familien.

Samspil med naturen

Illustration af A/S Trigon

Hele det nye byggeri opføres i materialer, der spiller smukt og diskret ind med den omkringliggende natur samt Skagens i forvejen så kendte og karakteristiske byggestil.

De nye feriehuse vil med, de allerede opførte boliger i udstykningen, blive pudset og malede facader og røde tegl på tagene, der er tro mod den traditionelle Gl. Skagen stil.

Selve hovedbygningen, der rummer både hotel i to etager, legeland, badeland med bl.a. 25 meter bassin til svømmere, rutsjebaner og legeområder, samt stort wellness i absolut luksusklasse, vil blive opført i et naturligt forløb, der set ude fra lader bygningen rejse sig blødt og naturligt fra landskabet og skråne op som en bakke med et feriecenter under sig. Materialevalget lader naturen komme til sin ret.

Udforsk det nye feriecenter

Det skrående tag ser ud til at være trukket op af jorden, hvor det højeste punkt bliver i den sydøstlig retning. Med adgang til det skrånende tag, som er i stil med klitplantagens bevoksning af hårdføre træsorter som bjergfyr og sitkagran, beklædes med grønt tag, vil der her blive mulighed for at få endnu en oplevelse med, idet man fra toppen af taget vil kunne se ud over både Skagen by og Gl. Skagen.

Som ramme om store dele af hovedbygningen vil man finde glasvægge, der støttes af bjælker af patineret træ, mens store dele af de bærende konstruktioner vil blive opført i forskallingspræget beton, som man kender det fra de mange bunkere fra Anden Verdenskrig, der findes på de nordjyske strande.

Centralt placerede atriumgårde vil sikre lys og udsigt til de indendørs faciliteter, og til at binde det hele sammen vil der centralt og øverst i byggeriet være et café- og restaurant område med udsyn til de fleste af stedets faciliteter, mens en udstrakt brug af glasvægge, både ind- og udvendigt, sikrer et let, luftigt og åbent udtryk.

Fremsynede planer

Lille Skagen har som en ny og attraktiv bydel været flere år undervejs. Allerede i 2015 overtog den nordjyske entreprenørvirksomhed området, da Frederikshavn Kommune solgte de nedrivningsmodne bygninger, der havde huset den lokale folkeskole, Hedeboskolen. Siden har der været arbejdet med fremsynede planer for området, hvor de allerede opførte 86 boliger alle er solgt på rekordtid.

Foruden boligerne har A/S Trigon også opført yderligere to ejendomme, der er blevet skænket til hhv. Kræftens Bekæmpelse og Scleroseforeningen. Begge organisationer spiller en ganske særlig rolle for den nordjyske virksomhed, idet A/S Trigon er ejet af en almennyttige fond, som bl.a. har til formål at støtte forskning i kræft og sklerose.

Siden overtagelsen af grunden har der ligeledes været leget med flere planer af flere omgange, om at opføre et feriecenter, blot uden hotel-delen. Den er kommet til efter Henning Kjeldsen er gået ind i projektet og sammen, har de vurderet at det skulle være et hotel- og feriecenter.

Et stærkt samarbejde

At vi har fået Henning og hans visioner om Skagen med på banen, bibringer projektet et helt nyt perspektiv, mener adm. direktør i A/S Trigon, Mikkel Mørk Westergaard.

“Vi arbejder allerede sammen med Henning Kjeldsen om et andet, stort byggeprojekt i Skagen, opførelsen af en ny udstillings- og eventbygning til Maskinrummet, som er et helt unikt museum med en udstilling af bl.a. gamle skibsmotorer og meget andet med relation til det maritime. Det er et ret fantastisk projekt, som Henning Kjeldsen selv har udtænkt og etableret. Med sådan en ildsjæl ved roret, er der virkelig skabt grobund for at give Skagen et helt uvurderligt rygstød i retning af den helårsdestination for turisme, som man her i Vendsyssel har talt om nødvendigheden af i flere år.” Det fastslår Mikkel Mørk Westergaard som fortsætter:

“Vi går offentlig allerede nu og byder branchen ind til sparring og input. Måske nogle vil være med på rejsen” – foreslår Mikkel Mørk Westergaard.

Henning Kjeldsen, der oprindeligt stammer fra Thyborøn, har boet i Skagen de sidste mange år. Et sted imellem 15 og 20, vurderer han selv, uden helt at kunne sætte tal på.

“Men jeg ved jo godt, at man ikke bliver Skawbo af den grund” – lyder det lunt fra den stovte og ellers lidt lavmælte fisker.

Med et smil på læben siger han at han kaster sin kærlighed på Skagen og han har et stærkt ønske om at give noget tilbage til Skagen, som han synes har givet ham så meget, så fremover bliver det på landjorden han vil slå sine folder.

“Jeg kan jo godt lide at bo i Skagen. Jeg synes, folk her er så flinke og jordnære. Og så har jeg gået og tænkt på, at der kommer jo så mange mennesker til Skagen, men jeg synes, der mangler noget for børnefamilierne.”

Henning Kjeldsen

Selvom det altid vil være fiskeriet, der vil være Hennings hjerte nærmest:

“Min kærlighed til fiskeriet, samt at fremtidssikre de unge fiskere og dansk fiskeri forsvandt efter en ny lovgivning. Jeg må nu ikke låne ungefiskere penge og hjælp til drift af deres fiskeskibe. Jeg har altid prøvet at være i front for fiskeriet. Vi har derfor tidligere designet verdens grønneste og mest moderne hybrid dreven Pelagiske Fiskerbåd, som nu er solgt til Hirtshals”

Trækplaster hele året

At det nye hotel- og feriecenter vil blive et trækplaster hele året, er også en dimension, som Mikkel Mørk Westergaard lægger vægt på.

“Som det er nu, er Skagen jo stadig langt overvejende en sommerdestination. Det vil vores nye projekt lave radikalt om på. Det vil give helt nye muligheder for aktiviteter for hele familien, også i ydersæsonerne og ikke mindst om vinteren. Så både for Skagen som helhed og for de øvrige hoteller vil det være en gevinst, at Skagen vil kunne tiltrække endnu flere gæster, fordelt over hele året.”

Mikkel Mørk Vestergaard

Opførelsen af det nye hotel- og feriecenter i Lille Skagen ventes igangsat anno 2023 og forventes at være klar ved udgangen af 2024. Men arbejdet for A/S Trigon er allerede igangsat. Planlægning og projekteringsarbejdet i virksomheden beskæftiger allerede flere af de flittige medarbejdere.

Fakta om A/S Trigon

Bygge- og entreprenørvirksomheden A/S Trigon blev etableret i Frederikshavn i 1945.

TRIGON-koncernen består ud over entreprenørforretningen A/S Trigon af Greensource, der arbejder med vedvarende energiløsninger, Villy Andersen A/S, der er eksperter i styrede underboringer, Frederikshavn Jordhotel og TRIGON Ejendomme.

A/S Trigon er i dag ejet af en almennyttig fond – Civilingeniør Bent Bøgh og hustru Inge Bøghs fond også kendt som Trigon Fonden.

Bent og Inge Bøgh ejede og drev i en årrække A/S Trigon sammen. Efter Bent Bøghs bortgang som følge af sklerose, drev Inge virksomheden videre. Da hun selv få år efter blev uhelbredeligt syg af kræft, valgte hun og sønnen Karsten Bøgh at donere deres aktier i A/S Trigon til dannelsen af en fond, der skulle sikre A/S Trigons og medarbejdernes fremtid. I dag drives fonden af tredje generation, med Inge Selde Bøgh som formand.

Fonden er en erhvervsdrivende fond med følgende formål:

  • Eje og bevare A/S Trigon
  • Yde hjælp til tidligere og nuværende ansatte
  • Støtte forskning i kræft og sklerose
  • Støtte tekniske uddannelser i Nordjylland

At overskuddet i A/S Trigon går til velgørende formål, giver virksomheden en særlig ånd. Man arbejder for at bevare sin egen arbejdsplads og støtte velgørende formål. Med A/S Trigon i front løfter de store opgaver – så som Feriecenteret og Maskinrummet i Skagen, og det gavner lokalsamfundet.