07 november, 2021 Erhverv

Lokale inputs skaber værdi i EU

Fredag stod der EU på menuen, da borgmesterkandidat John Lamp Henriksen fra det Konservative Folkeparti havde inviteret medlem af Europa-Parlamentet og partikollega Pernille Weiss på rundtur.

Første besøg var hos Skagen Tattoo, hvor indehaver Morten Friis fortalte om de store udfordringer, han og alle hans europæiske kollegaer står overfor, når nye EU-regler træder i kraft d. 4. januar. Regler, som forbyder op mod 4000 kemikalier, der blandt andet bruges i tatoveringsblæk.

Morten Friis fortalte Pernille, at det ikke kun er et problem for danske tatovører. Hele den europæiske branche er truet på deres eksistens, fordi der endnu ikke findes en liste over godkendte produkter, som kan erstatte de snart forbudte blæktyper. Den kommer formentligt først samme dag, som forbuddet træder i kraft. Det betyder, at hylderne for godkendt blæk i en uvis periode vil være tomme hos tatovørerne. Dette vil betyde, at mange tatovører reelt er lukningstruede.

Pernille Weiss har i forvejen sendt en håndfuld spørgsmål om sagen afsted til EU Kommissionen og skruer efter snakken med Morten Friis op for tonen:

“Morten har lovet at skabe kontakt til tatovørernes europæiske netværk og dem, der overfor EU taler på vegne af alle tatovører. Sammen med dem vil jeg forhåbentligt kunne få overbevist Kommissionen om, at overgangsperioden mellem de gamle og de nye og godkendte farver forlænges, så ingen tatovører må dreje nøglen om, fordi de ikke kan få de godkendte produkter frem til tiden umiddelbart efter nytår. Det er kun rimeligt!”

Pernille Weiss, Medlem af Europaparlementet for Konservative

Senere gik turen også forbi Skagen Foods og hummerfiskefartøjet FN 261 Stjerne, hvor repræsentanter for netværket “Morgenfruerne”, som består af 80 lokale, kvindelige iværksættere var mødt op, for at give deres input til den rapport Pernille Weiss i Europa-Parlamentet er i gang med at skrive om, hvordan flere kvinder bliver iværksættere.

“Mange kvinder har svært ved at finde andre kvindelige rollemodeller, og “Morgenfruerne” er et godt eksempel på, hvordan man kan løse den opgave, uden at der går alt for meget system og bureaukrati i den. Deres inputs er meget brugbare til rapportens mange forslag til løsninger”, siger Pernille Weiss, som selv har drevet egen virksomhed i 12 år.

Derudover lagde Pernille Weiss også turen forbi FF Skagen og Fiskelogistikgruppen, mens hun lørdag var på gågaderne i Frederikshavn og Sæby sammen med de konservative byråds- og regionskandidater.

“De hjalp mig i EP-valget i 2019, og nu hjælper jeg selvfølgelig dem. Sådan er valg altid en familiefest i vores parti”, slutter Pernille Weiss, inden hun lørdag aften fløj retur til Bruxelles for at være klar til arbejdet i parlamentet mandag morgen.