08 juni, 2022 Nyheder

Konflikt kan være på vej mellem Ruths Hotel og 3F

Ifølge 3F Frederikshavn har man gennem en længere periode forsøgt at indgå en overenskomstaftale med Ruths Hotel i Skagen.

Ifølge 3F er de ellers gode og konstruktive forhandlinger strandet i ingenmandsland. For at komme videre i forhandlingerne har de derfor valgt at sende 1. konfliktvarsel til hotellet, Det skete d. 1. Juni.

Eftersigende har Ruths Hotel i en årrække ikke ønsket at betale de normale lønninger der er på de respektive områder som forefindes på hotellet. Dette er imidlertid, ifølge 3F Frederikshavn et brændende ønske fra flere 3F medlemmer som er ansat på hotellet.

3F mener at kunne dokumentere at visse grupper af medarbejdere typisk får mellem 3 -6.000 kroner mindre om måneden, end hvis de havde været omfattet af den overenskomst, der normalt dækker dette område. Derudover er der en del andre sociale goder som de ikke har mulighed for at få glæde af.

Hos 3F er man imidlertid forstående overfor, at en overenskomst kan tage tid, at indarbejde i den bestående dagligdag, især her på vippen til højsæsonen. Derfor er de og deres medlemmer da også med på, at acceptere at ikrafttræden vil blive en rum tid efter underskriften på en given aftale.

Vi i 3F Frederikshavn har svært ved at forstå, at et velrenommeret hotel som Ruths Hotel, der fører sig frem som et af de ypperste steder i Danmark, ikke vil betale medarbejderen en anstændig løn.

Vi har nu gennem flere år forsøgt at få hotellet til at indgå i en overenskomst, og gennem den sikre medarbejder ordnede løn og arbejdsvilkår, men det har desværre ikke været muligt, så derfor vælger vi nu at iværksætte en konflikt mod hotellet, for på den måde at få dem til at forstå, at det kun er ret og rimeligt, at alle får en løn man kan leve af.

Første konflikt varsel er afsendt den 1. juni, og hvis ikke vi inden for en ganske kort periode har fundet en løsning, vil anden konflikt varsel bliver afsendt, og konflikten vil kunne blive iværksat snarest muligt..

Hos Ruths Hotel ser man det imidlertid med lidt andre øjne.

Hoteldirektør Tom Boye udtaler til Skagen Nyt, at han er indstillet på at finde en løsning. Han vil dog hellere vente til årets højsæson er forbi, så der kan laves en ordentlig og gennemarbejdet aftale. En aftale som alle parter vil være tilfreds med og som kan holde i lang tid fremover.

Han tilføjer desuden at han ikke tror på, at de hos Ruths Hotel vil kunne tiltrække og fastholde deres personale i dagens Danmark, hvis ikke lønnen var acceptabel.

Hvad sagen ender ud i er således svært at spå om på nuværende tidspunkt. Her på Skagen Nyt vil vi naturligvis følge sagen tæt og holde jer opdateret.