26 oktober, 2021 Nyheder

Kommunens aktivitetscentre søger frivillige

– Aktivitetscentre over hele kommunen inviterer til åbent hus i dagene 1.- 4. november

– Vi håber, at mange vil kigge ind, se vores spændende centre og høre, hvordan man igennem frivilligt arbejde kan gøre en forskel for både en selv og for andre. Glæden går nemlig begge veje, fortæller Jane Christensen, der er leder for aktivitetscentrene i Strandby, Ålbæk og Skagen.

Frivillige giver muligheder

De frivillige på vores aktivitetscentre er en kæmpe ressource, hvad enten de hjælper til en gang imellem, når f.eks. de praktiske opgaver til et arrangement skal ordnes, eller de medvirker til at gennemføre en aktivitet på ugentlig basis.

– Med de frivilliges engagement får vores brugere mulighed for at deltage i en bred vifte af aktiviteter og oplevelser. Brugerne, der er seniorer på efterløn og pensionister i alle aldre, har forskellige interesser og baggrunde, og derfor er vi også glade for frivillige, der på samme måde er forskellige, siger Jane Christensen.

Gi’ andre et løft

Kurt Jensen og Birgit Carlsen startede begge deres karriere som frivillige i aktivitetscentrene, da de stoppede på arbejdsmarkedet, og har begge et aktivt seniorliv.

Kurt Jensen er frivillig i aktivitetscentret Havkærhus i Sæby. Kurt har gennem årene lavet mange forskellige ting som frivillig. I dag er han bl.a. med til at gennemføre den ugentlige mandeklub sammen med personalet i Havkærhus. Kurt træder også gerne til, hvis der skal hjælpes med nogle småting i huset.

– Når det betyder, at ældre og sårbare får et løft i deres hverdag, så giver alle slags opgaver mening, siger Kurt Jensen, og fortsætter: Det giver glæde og en tilfredshed – at gøre noget for andre.

Det er hyggeligt

I Rådhuscentret i Frederikshavn kan man de fleste torsdage møde Birgit Carlsen, når hun gør klar til sangholdet. Hun sørger for at sangbøger og et glas vand til halsen er klar til deltagerne, når de møder op. Det er deres glæde, den gode stemning på sangholdet, og samarbejdet med en frivillig musiker og en medarbejder fra Rådhuscentret der gør, at Birgit synes, det er hyggeligt at være med.

Birgit er selv en meget aktiv pensionist med rejser, børnebørn og andet frivilligt arbejde. Det bliver der alt sammen plads til, og skal Birgit afsted på en rejse, så tager en anden sig af opgaverne på sangholdet.

Kom til åbent hus

Man er altid velkommen til at kigge ind til os, men i dagene 1.-4. november har vi valgt at sætte særligt fokus på det aktive seniorliv som frivillig på alle kommunens aktivitetscentre, fortæller Jane Christensen.

– Vi byder på en kop kaffe og en bid brød, fortæller om hvem vi er, hvordan man kan være frivillig hos os, svarer på spørgsmål og vi glæder os til at høre, hvad du måske kunne tænke dig.  Alle er velkommen!

Åbent Hus arrangementerne i uge 44:

Mandag d. 1. nov. kl 10 og igen kl 15:30:

  • Aktiv Ålbæk, Stationsvej 11, 9982 Ålbæk
  • Sæby Aktivitetscenter/Havkærhus, Gasværksvej 24, 9300 Sæby

Tirsdag d. 2. nov. kl 10 og igen kl 15:30

  • Skagen Aktivitetscenter, Skagavej 132A, 9990 Skagen
  • Rådhuscentret, Parallelvej 6, 9900 Frederikshavn

Onsdag d. 3 nov. kl 10 og igen kl 15:30

  • Østervrå Aktivitetscenter, Vrængmosevej 2A, 9750 Østervrå
  • Dybvad Aktivitetscenter, Aalborgvej 430, 9352 Dybvad
  • Bangsbo Aktivitetscenter, LP Houmøllers Vej 54, 9900 Frederikshavn

Torsdag d. 4. nov. kl 10 og igen kl 15:30

  • Strandby Aktivitetscenter, Strandvej 65, 9970 Strandby
  • Ingeborghus, Ingeborgvej 2. 9900 Frederikshavn