• Forside
  • Nyheder
  • Kommunen arbejder sammen med Miljøstyrelsen og Forsyningen for at stoppe lugtgener i Skagen
28 maj, 2024 Nyheder

Kommunen arbejder sammen med Miljøstyrelsen og Forsyningen for at stoppe lugtgener i Skagen

Skagen oplever lugtgener, som skyldes håndteringen af spildevand fra fiskeindustrien. Frederikshavn Kommune arbejder på en løsning sammen med flere parter.

Borgerne i Skagen oplever lige nu lugtgener i byen. Frederikshavn Kommune, Frederikshavn Forsyning og Miljøstyrelsen arbejder sammen på at finde en løsning.

Lugtgenerne kommer fra Skagen Renseanlæg. Der blev i efteråret sat et nyt forrenseanlæg i drift, som skal håndtere spildevandet fra fiskeindustrien bedre. Desværre er der udfordringer med lugtgener fra anlægget.

Frederikshavn Kommune holder jævnligt møder med Frederikshavn Forsyning og Miljøstyrelsen om problemet. Derudover har kommunen løbende overdraget klager over lugtgener videre til Miljøstyrelsen. Det er nemlig Miljøstyrelsen, der som myndighed fører tilsyn med Skagen Renseanlæg og fiskeindustrien. Kommunen er myndighed på fiskeindustriens tilslutningstilladelse til renseanlægget.

Nye tiltag i forbindelse med lugtgener fra Skagen Renseanlæg

Den 23. maj er der bestilt en særlig slags flydelegemer, som skal lægges ud over den procestank, der giver lugtgener.

Flydelegemerne dækker vandoverfladen på tanken, og skal forhindre lugtgener herfra.

Der er gode erfaringer med denne løsning fra andre steder, og derfor har Frederikshavn Spildevand A/S besluttet at iværksætte dette tiltag.

Flydeelementerne er heldigvis lagervare i Danmark og forventes således leveret i denne uge, hvorefter de straks bliver fyldt i tanken.

Frederikshavn Forsyning informerer løbende om, hvordan det går med at løse problemet med lugtgenerne. Se mere på forsyningen.dk