• Forside
  • Nyheder
  • Knallert parade med mere end 1.700 knallerter og Peter Ingemann i spidsen indtager Skagen lørdag
02 september, 2023 Nyheder

Knallert parade med mere end 1.700 knallerter og Peter Ingemann i spidsen indtager Skagen lørdag

Fredag lød startskuddet til en weekend fyldt med knallerter og knallertentusiaster i Skagen.

Her får du en guide til dag 2 på skagen Knallertfest 2023 samt en detaljeret rutebeskrivelse af den stort anlagte Knallertparade.

Det er nok ikke gået manges næse forbi, at Skagen Knallertfest løber af stablen i disse dage.

Overalt hvor man kommer i byen møder man knallerter i alle afskygninger.

Fredag og lørdag aften finder selve knallertfesten sted i og omkring skagen Kultur- og Fritidscenter.

Her har man spærret hele parkeringspladsen af og omdannet hele centeret og de omkringliggende områder til et sandt knallertparadis.

I videoen herunder kan du komme med på rundvisning på hele området:

Hele byens fest

Selvom selve knallertfesten i og ved skagen Kultur- og fritidscenter er et lukket land for alle uden billet til arrangementet, så er der stadig rig mulighed for at beundre en masse knallerter og få sparket lidt dæk.

Som tidligere nævnt er det praktisk talt umuligt at bevæge sig ret meget rundt i byen uden at se og høre de fantastiske små maskiner og bevæger man sig gennem havnen og midtbyen er der knallerter og knallertentusiaster dagen lang.

Her kan alle knallertentusiaster mødes på tværs af klubber og vennegrupper og nørde knallerter samt forkæle deres 2-hjulede følgesvend.

På havnen omme bagved Skagen Fiskerestaurant og tæt opad byggepladsen hvor Henning Kjeldsens nye fede motormuseum Maskinrummet er under opførelse, er der nemlig lavet et lækkert “Spark dæk område”.

Området er åben for alle – og hele dagen og aftenen lang.

På pladsen vil der bl.a. være en servicevogn fra MAN.

Et andet sted på havnen -ved maskinrummets nuværendr lokaler, er der opsat et rullefelt og så kan man naturligvis beundre deres store samling af ikoniske knallerter, blandt meget andet.

Den store paradekørsel gennem byen

Lørdag eftermiddag kl. 14 starter den storstilede Knallertparade som markerer afslutningen på Peter Ingemanns tur rundt i hele Danmark på hans elskede knallert.

Allerede fra kl. 12 kan deltagerne i paraden – de mere end 1.700 der har købt billet til Skagen Knallertfest, møde op ved paradens startområde ved skagen Stadion, som dog er lukket for uvedkommende.

Kl. 14 kører Peter ingemann i spidsen, med politieskorte foran sig og med betjente til at lukke trafikken af for den mere end 1700 mand store parade.

Detaljeret rutebeskrivelse for paraden

Fra skagen stadion køres der ad stadionvej og herefter til venstre ad Drachmannsvej. Her fortsættes der ned langs med Stadion og siden skagen Sportscenter, inden der drejes til venstre ud ad Gl. Landevej.

Her køres der ud til Flagbakkevej, som der køres ned ad, hvorefter man krydser hovedvejen og begiver sig ind imod Gl. Skagen.

I Gl. Skagen køres der til venstre ad jeckelsvej, forbi Ruths hotel og ned mod Højensvej som der snart efter drejes over på. Her følges Højensvej ned til hamiltonvej hvorefter man drejer ned ad Nordsøvej som køres fra ende til anden.

Herefter drejes der til venstre ad Kattegatvej og snart derefter til højre i lyskrydset ud ad Buttervej – forbi Skawbowling og over jernbaneoverskæringen.

Der fortsættes over lyskrydset og over på Hans Baghs Vej og ned mod havnen hvor der i rundkørslen køres ned ad vestre Strandvej og videre ad Østre strandvej.

I bunden af Østre Strandvej, ved Vippefyret gøres der imidlertid holdt.

Herfra sendes de mange knallertkørere afsted i hold – nu går turen nemlig ned gennem det mere snævre og hyggelige Østerby til Hollændervej hvor der drejes til højre op imod Oddevej.

Herefter sættes kursen, via oddevej, mod Grenen hvor Peter ingemann vil sige et par bevingede ord til de mange knallertentusiaster, som et punktum for hans store og flerårige knallert tur som i sin tid også startede i Skagen. Her mange, mange hundrede kilometer senere er rejsens slutdestination således næææsten nået og om.få timer er han helt i mål.

Herefter er det igen tid til fest og farver til 2. Dagen på skagen Knallertfest hvor peter Ingemann også selv deltager – og hvor hans yndlingsband: High voltage lukker og slukker Knallertfesten – i hvert fald for i år.

OBS: Vi er netop blevet gjort opmærksom på at der er lavet en smule om på ruten for paraden.

Politiet har vurderet at det er for risikofyldt at lade paraden kører ned rundt om Brøndums Hotel og ned forbi Slagter Munch og Iscaféen, som indtil for kort tid siden var planen… Derfor drejes der nu af ved Hollændervej op imod Oddevej og derfra ud mod grenen.

Rutebeskrivelsen længere oppe er ligeledes opdateret.