• Forside
  • Nyheder
  • Katrines hidtil bedste beslutning var at flytte til Skagen
06 juni, 2024 Nyheder

Katrines hidtil bedste beslutning var at flytte til Skagen

Katrine Skaarup Aaboe har det meste af hendes liv haft en forkærlighed for Skagen.

Hun flyttede til byen sammen med hendes forældre i 1998 og boede her i en længere årrække. Hun har derfor også gået en årrække på Brovandeskolen her i byen og nåede her at slå en del rødder i form af venskaber.

I 2005 flyttede hun videre til Ringkøbing sammen med forældrene. Efter to år i udlandet flyttede hun i 2015 til Aarhus, hvor hun sidenhen har studeret. Her startede hun med en bachelor i Erhvervsøkonomi og toppede det sidenhen op med en kandidat i marketing.

Ved siden af studiet har hun haft forskellige jobs – men fælles for dem alle har været at det på forskellig vis har handlet om at give andre personer en god oplevelse.

Nye døre åbnes

Katrine troede egentligt aldrig hun skulle bo i Skagen igen – for hvad er der at slå sig ned for på toppen af Danmark – og var der ikke markant flere muligheder i en storby som Aarhus set i forhold til Skagen?

Tilbage i 2021 købte hendes mor imidlertid et hus i Skagen og et år senere fandt hun kærligheden i en skawbo. Det åbnede dermed også stille og roligt døren på klem for at flytte tilbage til Skagen – nu som voksen.

Der skulle dog gå et år før end muligheden bød sig, men nærmest i samme øjeblik som Katrine var færdiguddannet kandidat i Marketing fra Aarhus Universitet for nu et år siden, i juni 2023, slog hun til, fandt flyttekasserne frem og skiftede storbytilværelsen ud med Skagen.

Katrine startede tilværelsen i Skagen som ledig. Det lykkedes hende dog efter kort tid at få kontakt til en veninde helt tilbage fra folkeskoletiden, alt imens at hun naturligvis ledte med lys og lygte efter hendes første fuldtidsstilling som nyuddannet.

Denne kom heldigvis hurtigt i hus gennem Jobcenteret i Frederikshavn som skabte kontakt til Erhvervshus Nord som stod og manglede en Eventkoordinator, et job som hun naturligvis fik allerede inden hun gik ud ad døren fra jobsamtalen.

Efter et lærerigt halvt års tid i stillingen hos Erhvervshus Nord valgte hun så at tage imod et nyt jobtilbud fra Plesners Badehotel som ledte efter en marketingkoordinator.

Selvom hun kun har været i stillingen hos Plesners Badehotel i godt et par måneder, så kan hun tydeligt mærke at hun er landet det helt rette sted og er markant gladere og mere tilfreds med tilværelsen i det daglige.

Et år med en tilværelse i Skagen er nu gået, og Katrine har ikke fortrudt flytningen en eneste gang – tværtimod.

”Jeg har allerede fået et langt større netværk på mit ene år i Skagen, end jeg formåede på 8 år i Aarhus og har tilmed fået kontakt til en veninde fra skoletiden samt fået den herligste svigerfamilie tæt på.”

– Lyder det fra Katrine Skaarup Aaboe.

De skal da heller ingen steder lige foreløbigt – parret har nemlig netop købt et lille hus på Ulrik Plesners Vej, om de planlægger at rive ned grundet størrelse og stand, og bygge deres eget hus fra bunden på grunden.

Katrine er helt igennem glad for beslutningen om at rykke teltpælene op og flytte til Skagen og hun håber da også at andre tør at tage samme skridt, men kan samtidig godt se udfordringerne i dette.

”Skagen emmer af muligheder og der er en bred vifte af jobs at komme efter heroppe. Når det kommer til boligsituationen, er det dog straks en anden sag. Der er så godt som ingen lejeboliger at få fat i – og selv hvis man har pengene og modet til at kunne købe en bolig, er udvalget meget snævert for unge og grunde er en mangelvare.”

– Katrine Skaarup Aaboe.

Hun håber derfor at der snart sker noget på boligfronten heroppe. Der er brug for flere lejeboliger og nye udstykninger af grunde, hvis vi som by skal kunne tiltrække flere unge voksne som Katrine.

I dette tilfælde faldt alt heldigvis godt på plads og Katrine og kæresten kan dermed glæde sig til livet som nybyggere i Skagen, alt imens at netværket og omgangskredsen i Skagen styrkes og byen samt sæsonerne heroppe nydes i fulde drag.