• Forside
  • Kultur
  • Kappelborg starter sæsonen med et brag: Teater, kunstudstilling, blues og rock
08 september, 2023 Kultur

Kappelborg starter sæsonen med et brag: Teater, kunstudstilling, blues og rock

Efter en sommer med specialarrangementer som Opera Masterclass og Flydende Landskaber tager Kappelborg nu hul på en ny sæson med musik, teater og meget mere. Man lægger massivt fra land med hele fire spændende tilbud i den kommende uge.

Torsdag 14. september kan du opleve ”En anderledes Teaterkoncert”, fredag 15. september er der koncert med Mika Vandborg og Den fra pladen, mens at der lørdag d. 16. september er både fernisering af Naja Kirkedals udstilling ”Lyd Tid Spor” og blueskoncert med Lothar og Nande.

I ”En anderledes Teaterkoncert” kan du opleve en række elskelige særegne eksistenser, der alle gestaltes af skuespilleren Victor Marcussen med nyfortolkninger af gode gamle hits, der alle, på hver deres måde, afspejler livets uendelige mangfoldighed.

Fredag 15. september kommer guitaristen, sangskriveren og sangere Mika Vandborg, der både er et gammelt og et nyt navn. Gammelt, fordi han har stolte bedrifter på CV’et, bl.a. guitarist for Sanne Salomonsen og Dicte, medlem af Gnags fra 1999 til 2009, Love Shop fra 2009 og Claus Hempler fra 2019.  Derudover er han medstifter af Electric Guitars. Nyt, fordi han i 2022 udgav sit første album i eget navn. Det er sange fra dette album, ”Den danske” samt nye sange, som han nu er draget på turné med sammen med sit band.

“Mika Vandborg er virkelig en kapacitet både som guitarist, sanger og sangskriver, og det er med stolthed vi nu kan præsentere ham på Kappelborg. Vandborg kommer med sangbare linjer, vedkommende tekster og en stor respekt for dansk musik gennem mange årtier. Der er virkelig noget at glæde sig til.”

Lars Illum, leder af Kulturhus Kappelborg

Fra 16. september til 21. oktober udstiller Naja Kirkedal sin fotokunst på Kappelborg, og der er fernisering på udstillingen lørdag formiddag, hvor udstillingen åbnes af Najas far, tidligere borgmester i Skagen, Kurt Kirkedal.

I Skagen krydser kulturen og naturen hinanden. Havet, klitterne, heden og det arbejdende hverdagsliv gror side om side. I udstillingen LYS TID SPOR zoomer Naja Kirkedal fotografisk ind på Skagen anno 2023.

Efter ferniseringen danner foyeren rammen om en blueskoncert med Tim Lothar og Peter Nande. Når disse to begavede musikere sættes sammen, bliver resultatet en overbevisende blanding af bluesstilarter med en naturlig løs ”vibe”. Tim Lothar og Peter Nande elsker denne musikstil – og at spille sammen.

De har det sjovt på scenen, og de tager publikum med på turen. Forvent humoristisk historiefortælling, improviseret jamming, og mesterlig blues, spillet med virtuositet og hjerte!

Fire arrangementer på en halv uge – jo, Kappelborg giver sæsonen fuld gas fra start. Du kan se hele sæsonprogrammet og bestille billetter på hjemmesiden kappelborgskagen.dk.