15 november, 2023 Nyheder

Julebryg fra Toppen

Skagen Bryghus har i år “krydret” udbuddet af julebryg, med 2 nye herligheder, der allerede har vundet priser ved den nylige Nordic Brew i Frederikshavn.

 

Tom Schäfferhans, vores brygger som har stor erfaring i at brygge stærk øl har i samarbejde med René Søgaard Sørensen, vores brygmester, brygget en stærk Barley Wine på hele 12 % alk. og en Vienna m/lakrids.

 

Heavynisse, hedder øllen og øltypen bliver på dansk kaldet bygvin, p.g.a. den store mængde malt der bruges til brygningen og den vinøse karakter man opnår med denne type øl. Den har en meget fyldig karakter og giver en dejlig varmende effekt fra alkoholstyrken, det er ren nydelse i den kommende juletid.

Denne øl vandt 3. plads i kategorien Årets Julebryg 2023 ved Nordic Brew.

 

Rocknisse, som er den anden nye øl, er en dejlig fyldig Vienna Julebryg på 6,0% alk., den er rødlig efter de “røde” malte der er benyttet til denne øl og her er tilsat Northern Brewer humle, som bidrager med smag rosiner og herbal duft. Øllen afrundes med dejlig smag af den gode tilsatte lakrids.

Denne øl vandt 1. pladsen i kategorien ” Over Hækken øl” ved Nordic Brew.

 

Udover disse 2 nyheder, er der også 3 kendinge i udbud i år, Klitnisse Bock som blev brygget 1. gang i 2006, Gårdnisse Jule Ale, Skawnisse Gylden Bock.

 

Øllene er ude i butikkerne landet over og er klar til at blive nydt til de mange jule-komsammen i den nærtstående tid.

Køb øllet i butikkerne landet over, på Skagen Bryghus eller i Bryghuset’s webshop.