• Forside
  • Nyheder
  • Jens Borup beskylder Borgmesteren for at mobbe og krænke
29 februar, 2024 Nyheder

Jens Borup beskylder Borgmesteren for at mobbe og krænke

Venstres byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune, Jens Borup, føler sig krænket og mobbet af borgmester Birgit Stenbak Hansen. Det kom frem onsdag aften på et byrådsmøde.

Jens Borup beskylder borgmesteren for at have krænket og mobbet ham i fem forskellige tilfælde. Ifølge ham er det senest sket foran et stort publikum 1. februar i Arena Nord i Frederikshavn.

Ved erhvervsarrangementet Vækst & Vilje holdt borgmesteren en tale for de 240 gæster, og i  talen, som blev sendt live på Erhvervshus Nords Facebook-side sagde borgmesteren i forbindelse med, at hun talte om problemer på Frederikshavn Havn:

– Jeg har set, at Kloge-Åge han er her. Der er nogle af de der, der lige vidste, hvordan den ged skulle have været barberet, hvis bare vi havde gjort sådan og sådan waaaa waaaa waaa. Jeg beder bare om, at vi slår ring om havnen, sagde borgmester.

Hvem var Kloge-Åge mig?

Jens Borup var blandt gæsterne i Arena Nord ved det store arrangement for erhvervslivet, og siden da har bemærkningen tilsyneladende været svær for ham at ryste af sig.

På byrådsmødet onsdag aften spurgte han borgmesteren i den åbne spørgetid, om det var ham, som hun mente, var Kloge-Åge, og hvis det ikke var ham, så ville han gerne vide, hvem som hun anså for at være Kloge-Åge.

– Kloge-Åge er et begreb. Det var ikke dig, Jens, lød svaret fra borgmesteren, da hun fik ordet,

Hun forklarede også, at det var rigtigt, at hun havde sagt sådan på talerstolen. Hun afviste flere gange, at hun skulle have mobbet eller krænket.

– Det må du endelig ikke gå med. Jeg kan ikke tage den følelse fra dig, sagde Birgit Stenbak Hansen.

Stødt over mobbende og krænkende facon

Det svar fik imidlertid ikke Jens Borup til at stoppe.

– Det er din mobbende og krænkende facon, som jeg bliver stødt over, sagde han.

Jens Borup forklarede, at han i fem tilfælde har følte sig mobbet og krænket af borgmesteren, og i Arena Nord var det skete to gange 1. februar i forbindelse med erhvervsarrangementet.

Her havde borgmesteren ifølge Venstre-medlemmet også henvendt sig til ham, da han kom gående alene med en kop kaffe og sagt:

– Du går så søgende. Har du slet ingen venner her.

Jens Borup forklarede, at han synes, det er en ubehagelig måde, som borgmesteren behandler byrådsmedlemmerne på.

– Det kan jeg godt have sagt. At jeg fyrer sådan en af med, at du ikke har venner, det er jeg ked af. Jeg troede godt, at jeg kunne sige det til dig, svarede borgmesteren.

Diskussionen mellem Jens Borup og borgmesteren var 14. og sidste punkt på dagsorden til byrådsmødet.

Ingen af de øvrige byrådsmedlemmer valgte at blande sig i debatten, men stemningen i salen var en blanding af chok, overraskelse og forargelse.

Mobber til tavshed

Jens Borup nævnte, at han ikke er det eneste byrådsmedlem, som har følt sig krænket og mobbet.

I følge ham har to andre haft lignende oplevelser. De valgte dog ikke at sige noget under debatten.

– Du mobber og krænker andre byrådsmedlemmer til at tie stille, fordi man ikke er enige med dig, sagde han.

Borgmester Birgit S. Hansen afviste at det skulle være tilfældet, og hun opfordrede de to andre til at kontakte hende med det samme. 

– Det er jeg da ked af. Jeg har været medlem af byrådet i 20 år og borgmester i 10 år. Jeg ved godt, at nogle vil lave et karaktermord på mig og sige, at jeg bestemmer alt, men jeg synes, at jeg forsøger at være inddragende, laver møder og lytter. Jeg håber virkelig ikke, at jeg har en mobbende karakter som formand for byrådet, sagde hun.

Kilde: TV2 Nord.