• Forside
  • Nyheder
  • Invitation: Giv et barn en tryg opvækst som plejefamilie i Frederikshavn Kommune
15 maj, 2023 Nyheder

Invitation: Giv et barn en tryg opvækst som plejefamilie i Frederikshavn Kommune

Vil du gerne hjælpe et barn og bidrage til en tryg opvækst? Som plejefamilie er det den vigtigste opgave. Familieplejeteamet i Frederikshavn Kommune inviterer til informationsaften i maj, hvor du kan høre mere om livet som plejefamilie.

Desværre kan nogle børn ikke bo med deres biologiske forældre af forskellige årsager. De har brug for voksne, der kan bidrage med støtte og omsorg. Som plejefamilie er man med til at give et barn en tryg opvækst og blive en betydningsfuld relation.

– Plejefamilier er en vigtig brik i børnenes trivsel. Det er en sårbar situation, hvor ikke to forløb er ens. Det kræver et bredt udvalg af familier, siger områdeleder for Familieplejen Birgitte Ammitzbøll.

Der er brug for plejefamilier med forskellige baggrunde, kompetencer og livssituationer, så der kan findes det rette match mellem en plejefamilie og et barn.

Få svar på spørgsmål til informationsaften
Til informationsaftenen bliver der sat fokus på, hvilke overvejelser man som familie skal gøre sig. Plejefamilier med forskellige baggrunde vil dele ud af deres erfaringer gennem en videoserie, som vil blive vist. Repræsentanter fra Socialtilsyn Nord vil guide og fortælle om processen og betingelserne for at blive godkendt som plejefamilie.

– Vi ved, at mange drømmer om at gøre en forskel for et barn, men er usikre på, hvordan de kan hjælpe. Én måde er at blive pleje- eller aflastningsfamilie for børn, som af den ene eller anden årsag ikke kan bo ved deres biologiske forældre. Vi ønsker at hjælpe på vej og give den nødvendige afklaring, så familier kan realisere deres drøm om at hjælpe et barn, siger områdeleder for Familieplejen Birgitte Ammitzbøll.

Aftenen giver blandt andet svar på spørgsmål som:

  • Hvilke overvejelser man som familie skal gøre sig?
  • Kræver det en bestemt familiesammensætning eller alder for at blive plejefamilie?
  • Kan man blive plejefamilie for et barn i ens netværk?
  • Hvordan kommer man i gang med ansøgningen?


Familieplejeteamet fra Frederikshavn kommune vil også hjælpe med at besvare spørgsmål og give et indblik i samarbejdet.

Alle er velkommen til informationsaftenen torsdag den 25. maj, kl. 19.00-21.00 i Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9, 9900 Frederikshavn. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information om at blive plejefamilie, kan du besøge frederikshavn.dk/plejefamilie.