29 oktober, 2022 Nyheder

Indlæg: Vi har levet og lever over evne!

Vi har modtaget følgende indlæg fra byrådsmedlem Kurt Kirkedal Jensen (s):

Vi står midt i en brydningstid, en brydningstid hvor vi er tvunget til at se os selv og andre i øjnene og spørge: Kan vi være bekendte at efterlade den verden vi har været med til at skabe til vores børn, børnebørn og oldebørn?

Ja på mange mange områder har vi skabt et samfund med velstand og vækst der har gavnet mange. Er det så godt nok? Mit svar er så ubetinget nej. Vi glemte i hele vores opbygning af velfærdssamfundet at tage hensyn til konsekvenserne for moder jord, vores natur, med alt dets rigdom og skønhed.

Vi står over for en gigantisk opgave med at rette op på vores fejltrin. En opgave der bliver svær og op af bakke. Jeg tror vi alle er optaget af at løse klima og fordelingspolitikkerne, men når det kommer til forslag der får konsekvenser for os selv og vores dagligdag, så lyder der tit og ofte et ramaskrig.

Kan vi løse de store opgaver uden det vil berøre mange af de ting vi betragter som en menneskeret. Her tænker jeg på vækst, rejser, forbrugsmønstre, køb og smid væk mentaliteten o.s.v. Nej det kan vi ikke, og vi skylder fremtidige generationer at handle nu.

Vi er lige nu ramt af krise og krig i Europa. Det er desværre kun en forløber for langt langt større kriser hvis ikke vi handler. Hvis ikke vi får vendt udvikling vil verden blive ramt af flygtninge, der flygter på grund af mangel på de basale ting som mad og vand. Der er intet der giver større reaktioner end hvis mennesker sulter og tørster.

Jeg er ikke ude på at skabe dommedagsstemning, men kun at gøre opmærksom på vi står over for svære og barske beslutninger. Beslutninger der i den grad vil komme til at berøre os alle. I den verden vi befinder os i, er der ikke plads til at eksperimentere og bruge vores stemmer på at støtte op om enkeltsags partierne. Vi har brug for sammenhold og en stærk regering der tør og vil tage de nødvendige beslutninger.

Jeg er ikke i tvivl om jeg vil sætte mit kryds ved socialdemokratiet da regeringen med Mette Fredriksen i spidsen har vist de tør tage barske og nødvendige beslutninger, og det i samarbejde bredt med ansvarlige partier i Folketinget. Jeg er helt klar over der sidder mange der er uenig med mig. Det er helt okay og en del af demokratiet. Men husk nu når I sætter jeres kryds at støtte op om de partier der tør og vil tage de nødvendige beslutning og ikke dem der kun er optaget af enkeltsager og sig selv. Støt op om dem der har evnen til at se længere ud i verden end bare en enkelt landsdel eller enkeltsag.

Venlig hilsen

Kurt Kirkedal Jensen