• Forside
  • Kultur
  • Indlæg: Hellere dirigentstok end sparekniv, tak!
24 august, 2022 Kultur

Indlæg: Hellere dirigentstok end sparekniv, tak!

Vi har modtaget følgende indlæg fra Frederikshavn Musikskoles bestyrelse:

Som bestyrelse er det med bekymring og bange anelser, at vi erfarer at vores fantastiske Musikskole, er udset til besparelser i det kommende budgetforlig.

I bestyrelsen er vi repræsentanter for eleverne i Musikskolen. Både børn, unge og voksne. Men vi er også selv engagerede elever, ligesom vi er forældre til de elever, der finder en daglig glæde og mening i en Musikskole fyldt med musik og muligheder for at indgå i musikalske fællesskaber.

Mange nybagte forældre møder Musikskolen første gang til Babybongo. Her starter for mange et livslangt forhold til musik. I bestyrelsen mener vi, at et børneliv med musik, også giver de bedste forudsætninger for et meningsfuldt og aktivt ungdoms- og voksenliv fyldt med musik. Et liv vi alle holder uendeligt meget af, og som vi derfor under alle vores medborgere muligheden for at opleve.

Vores børn oplever således alle:

  • Musikstævner og møder med ligesindede.
  • At mødes i musikken med børn fra alle steder i kommunen.
  • Ugentlige fællesskaber i sammenspil med andre violinister, pianister, blæsere, sangere, osv.
  • Jævnlige muligheder for sammen at træde op til koncerter.

Børnene i Frederikshavn kommune kan desuden låne instrumenter med hjem så de kan øve sig og spille så meget de har lyst, indtil deres næste møde med Musikskolen.

Vi oplever, at Musikskolen er en særdeles aktiv kulturel aktør. I modsætning til andre af landets musikskoler, som ikke tilbyder voksenundervisning, kan man som borger her i Frederikshavn kommune indgå i et meningsfuldt musikalsk fællesskab, der dækker alle livets aldre.

Musikskolens mange kor er et fremragende eksempel på de mange musikalske røde tråde, der knyttes på fineste vis. Bl.a. når tidligere musikskoleelever
genfinder de musikalske fællesskabers glæde i et af Musikskolens mange voksenkor.

Vores Musikskole er en skole, der er en særdeles vigtig og aktiv medspiller i kommunens daginstitutioner. Den er relevant for og findes på alle skoler, på ungdomsuddannelserne og skaber glæde hos de ældre på plejecentrene

Musikskolens mangeårige aktive indsats med talentudvikling, har kastet flere vindere af nationale talentkonkurrencer af sig. En vinder af ”Voice junior” og ”X-factor” er det seneste skud på disse stammer.

Mange har oplevet Tordenskiold garden og Sæby garden, når de har handlet til jul eller lyttet til mange af orkestrenes koncerter igennem de sidste 50 år. Sæby bigband er på samme måde ligeledes et band fyldt med traditioner, og en uundværlig institution på havnen i Sæby til jazzfestival.

Hvad mange måske ikke tænker over er, at musikerne i disse orkestre, unge som gamle, meget ofte er resultatet af et grundigt og mangeårigt
arbejde i Musikskolen med udvikling af musikalske fællesskaber og uddannelsen af unges musiske evner og talenter.

I bestyrelsen véd vi om nogen, at Musikskolens undervisere kontinuerligt arbejder utrætteligt på at lade musikken flyde for alle borgere fra nord til syd, og vi ser nu med dyb alvor og bekymring på, at mulighederne for at skabe meningsfulde musikalske møder for alle borgere, i de kommende år, nu ser ud til at blive alvorligt og beskæmmende forringede.

Med venlig hilsen
Musikskolens Bestyrelse