• Forside
  • Nyheder
  • Indlæg: Det nye Socialdemokratiet – nyfortolket diktatur eller den nye standard?
15 november, 2021 Nyheder

Indlæg: Det nye Socialdemokratiet – nyfortolket diktatur eller den nye standard?

På landsplan ser vi hvordan Slette-Mette-Minks enerådende regering tvinger deres politik igennem uden at blinke med øjene. Hvordan ser det så ud i vores kommune?

Med 20 ud af 29 byrådspladser har socialdemokratiet absolut flertal. Dette kan man sige, hvad man vil om, men det har aldrig været sundt for en kommunen at have et byråd, hvor et parti har kunne træffe beslutninger henover hovedet på samtlige andre partier, når uenigheder opstår, uanset om navnet er Socialdemokratiet, Venstre eller Nye borgerlige.

Magtbalancen har allerede haft konsekvenser for os i kommunen. Vil det forsætte i en ny valgperiode?

For at forstå det skal vi tag et kik tilbage i tiden for at forstå helheden i den nye tankegang, der ligger i Socialdemokratiet i Folketinget, såvel som den enkelte kommune.

I de snart to seneste år har vi været vidne til en statsminister, der har kunne træffe beslutninger over hovedet på resten af folketingets partier og dermed også befolkningen under skjul og brug af epidemiloven, og dermed sætter resten af Folketinget ud af kraft på visse områder. Nogen vil mene det var en nødvendighed og andre vil mene det var magtmisbrug, om man er enig eller ej kan man ikke komme udenom det faktum, at Socialdemokratiet har nydt det i fuldedrag, endnu mere foruroliget er det, at nogle af landets socialdemokratiske borgmestere har taget deres statsminister vedlære eller har de? Er det måske bare den nye socialdemokratiske tankegang, der ligger og vokser i underhuden på partiet?

I Frederikshavn kommune ser jeg tydelige tegn på den nye kurs og tankegangen om enerådighed, som ligger i Socialdemokratiet.

I Sæby har man været vidne til det man kalde et overgreb fra byrådets socialdemokrater med borgermester Birgit Hansen ved roret. De har overrumplet alle andre partier i og uden for byrådet og ikke mindst sæbynitterne ved at stemme for en udvidelse af Langvedvej med etablering af parkeringspladser og fortov, dette sker i forbindelse med etableringen af ny huse og beboelseskomplekser på Sæbybakker. Den vedtaget beslutning medfører at noget af Nillemands have vil blive skåret væk og oveni vil det beskadige en række af de paradisæbletræer, som står ud mod vejen langs Langvedvej. Dette sker på trods af indsigelser fra både borger i Sæby og alle andre partier. De har længe prøvet at komme i dialog med byrådet, da de har haft andre og bedre løsninger på bordet. Men det blev ikke til meget dialog omkring beslutningerne om vejen til Sæbybakker, da Socialdemokratiet uden videre affejede idéerne, inden de stemte deres egen idé igennem.

Et konkret eksempel på, hvad det vil sige at have et byråd, hvor man har ”et partis styring”.

Mere skræmmende er dog et andet eksempel. I torsdags gik borgmesteren ud i P4, og fortalte, at hun søger hjælp fra Folketinget om at kunne få bedre ”værktøjer” til at få gennemført anlæggelse af vindmøller og biogasanlæg, hvor der før har været protester og indsigelser fra borgerne i berørte områder. Birgit Hansen forklarer således, at hun søger om bedre muligheder for at ekspropriere. Altså en løsning, hvor man betaler sig ud af den modstand der ellers måtte være i form af kompensation til dem, der bliver berørt. Konsekvenserne af enten en kæmpe vindmølle i nærheden af deres hus og bopæl eller et biogasanlæg, der vil være til lugtsegne for større områder vil blive presset ned over borgerne i fremtiden med Birgit Hansen ved syrpinden. Personligt har jeg intet mod vindmøller eller biogasanlæg tværtimod, det skal bare ikke ske på bekostning af de enkelte borger. Det er en uhyggeligt stigende tendens om at ville handle enerådig, der vises hos Socialdemokratiet.

Birgit gemmer sig bag fine ord. Til spidskandidat debatten på Tv2 Nord nævnte Birgit Hansen at hun lagt fra mente at det gav negative problemer og havde konsekvenser at have et byrådet med så overvældende en magtbalance.

Birgit Hansen brystet sig ved at fortælle om at have uddelt flere formandsposter til blandt andet Venstre og SF. En formandspost gør dog ikke meget godt, hvis udvalgene alligevel har Socialdemokratisk flertal.

For mig handler det her ikke om at hente stemmer, hverken til mig eller mit parti, min klare opfordring lyder

Sæt dit kryds ved et parti, som du mener vil lytter til dig som borgerne og vil samarbejde med alle i byrådet for at sikre, at man får de bedste løsninger for borgerne og ikke ignorere eventuel modargumenter og dialog, men lytter, også når den almene borger råber op.

Oliver Egelund Rose

//Nye Borgerlige Frederikshavn Kandidat og nr.3 på listen til kommunalvalget og kandidat til regionalevalget