• Forside
  • Nyheder
  • Inden længe kører Maskinrummets gamle Bedford bus atter ture rundt i Skagen
04 maj, 2024 Nyheder

Inden længe kører Maskinrummets gamle Bedford bus atter ture rundt i Skagen

Hele Skagens gamle Bedford bus kan endelig rulle ud på gader og stræder efter en længere, ufrivillig pause.

Sidste år måtte buskørslen nemlig indstilles efter kort tid, grundet opstrammede regler for buskørsel i Danmark.

Det betød bl.a. at den gamle bus fra 1937 – den eneste bevarede bedford bus fra før 2. verdenskrig, måtte indgå i et busselskab for at kunne komme ud at køre igen. Dette faldt på plads i efteråret og sidenhen har gruppen af frivillige knoklet for at få bussen i tip top stand igen til den kommende sæson.

I år starter sæsonen lørdag d. 18. maj og slutter søndag d. 27. oktober.

Bussen kører alle ugens dage undtagen mandage.

Afgang fra Maskinrummet kl. 10:30
Afgang fra Plesners Badehotel kl. 10:45

Fra d. 22/6 – 18/8 køres 2 daglige ture
Afgang fra Maskinrummet kl. 10:30 og kl. 13:00
Afgang fra Plesners Badehotel kl 10:45 og kl 13:15

Køb din busbillet og tag med på cruise-tur rundt i Skagen som passager i den gamle Bedford bus – du vil opleve ca. 1,5 times buskørsel mellem Skagens attraktive seværdigheder.
Der guides på dansk
Turen varer ca. 1,5 time
Op til 20 passagerer
BILLETTER KAN KØBES VED MASKINRUMMET OG PLESNERS BADEHOTEL
Billetten købes samme dag eller på forhånd til afgang på en given dato og tidspunkt. Med en gyldig billet kan man stige på og af ved Maskinrummet samt efter ønske ved Plesners Badehotel

PRISER
(Børn og unge under 16 år: gratis)
Bustur 100 kr.
Bustur + Maskinrummet 150 kr.
Ved bestilling af ekstra ture ud over køreplanen:
Bustur 20 x 100 kr.
Bustur + Maskinrummet 20 x 150 kr.
Læs mere om bedford bussen og dens 87 år lange historie lige her.

Om Maskinrummet

Maskinrummet er en samling af over 500 motorer og maskineri fra over 180 motorfabrikanter, en samling med over 1500 effekter fra den maritime verden og et liv på landet med landbruget og i industrien.

Oplev en stor del af de mange små og store motorfabrikker der har været i Danmark. Følg den teknologiske udvikling med motorer, teknik og mekanik fra 1870’erne op til midten af 1990’erne – lige fra damp, petroleum, gas, benzin og diesel.

Samlingen omfatter også motorer fra andre lande; England, Tyskland, Holland, Frankrig, Østrig m.fl..

Oplev søfart- og motorhistorie helt tæt på med opstart af over 30 stationære- og skibsmotorer – alle med hver deres historie og formål – man kan blandt andet opleve motorer fra Jegindø-elværket, S255 North Sea, Give- og Randers-teglværk, Flakfortet, møller, tekstil-, papir- og kagefabrikker m.m.

Oplev verdens første bil af Carl Benz fra 1886 og Ford’s Quadricycle fra 1896, en kæmpe samling af over 130 motorcykler, 100 knallerter og veteranbiler lokaliseret fra Hedebo Camping i Sæby, Günter Werner og fra samlere/entusiaster i Danmark.

Oplev en kæmpe samling af navne- & emalje-skilte, flaske- & modelskibe, øl, tankstandere, lanterner, skibsklokker, udstyr og værktøj.

Du/I bydes velkommen af en Hundested-motor udenfor og med duftene fra Maskinrummets pølsevogn, der gør klar til Maskinrummets berømte bøfsandwich 🤤

Indenfor bydes du velkommen af den karakteristiske benzin- og dieselduft, vægge prydet med alverdens effekter der alle vidner om en stolt sømands- og fiskertradition.

En symfoni af 2-takts og 4-takts motorer – lige fra klassisk-, sød musik til heavy metal. 🎶

Du/I vil blive mødt af Maskinrummets venlige personale som vil tage god hånd om dig og dine, opstarte motorer og forklare dens virkemåde derpå, samt besvare jeres spørgsmål og give jer en god, informativ og spændende oplevelse.

Læs mere om Maskinrummet og dets samlinger lige her