12 maj, 2022 Nyheder

I dag: Dronning Margrethe gæster Skagen

Så er dagen kommet – I dag gæster Hendes Majestæt Dronning Margrethe Skagen.

Det sker i forbindelse med åbningen af udstillingen: “Krøyer og Paris – franske forbindelser og nordiske toner” på Skagens Museum.

Åbningen af denne unikke udstilling markerer kulminationen på et tre årigt internationalt forskningssamarbejde under protektion af Hendes Majestæt Dronningen.

Hendes Majestæt Dronningen modtages efter planen med blomster ved museet klokken 15.00. Herefter deltager Hendes Majestæt Dronningen i en privat omvisning i den nye udstilling.

Efter den private omvisning er der arrangeret et ganske særligt arrangement, der afholdes for inviterede gæster, som har relation til udstillingsprojektet, heriblandt også museets franske samarbejdspartnere fra Musée Marmottan Monet i Paris.

Dronningens besøg er sat til at vare til 17.30 – 17.45.

Om projektet og udstillingen

Udstillingen “Krøyer og Paris – franske forbindelser og nordiske toner”, markerer afslutningen på et treårigt forskningsbaseret samarbejde mellem Musée Marmottan Monet og Skagens Kunstmuseer.

Samarbejdet har succesfuldt introduceret Krøyer for det franske publikum med udstillingen L’heure bleue de Peder Severin Krøyer på Musée Marmottan Monet i 2021 og tilvejebragt interessant ny forskning, bl.a. i forhold til synet på Krøyer, på de franske forbindelser og på den nordiske tilstedeværelse i Paris.

Projektets forskningsindsats ledes af den franske kunsthistoriker Dominique Lobstein og Mette Harbo Lehmann, kunsthistoriker og museumsinspektør ved Skagens Kunstmuseer.

I udstillingen præsenteres tre årtier af den franske kunstscene i slutningen af 1800-tallet og Krøyers kunstneriske udvikling i samme periode gennem 66 værker, der er indlånt fra museer i Frankrig og resten af Europa for netop at give publikum mulighed for samlet at opleve Krøyers Paris.

“Krøyer og Paris – franske forbindelser og nordiske toner” kan opleves på Skagens Museum fra på fredag, den 13. maj og helt frem til d. 18. september. Den daglige åbningstid er udvidet i hele perioden til at være 9.00 – 19.00 for at tilgodese et forventet større publikum.