19 december, 2021 Det sker

Hyggelig julegåtur med historier og varm kakao

Toppen af Danmark indbyder nu til en hyggelig julegåtur på onsdag d. 22. december kl. 15.

Tag familien med på en spændende og hyggelig juletur, mens vi venter på juleaften. Guiden vil tage hele familien med tilbage i tiden med historier og gamle sagn. Turen sluttes med en dejlig varm kop kakao på Bamsemuset med oplæsning af en lille julehistorie. 

Turen starter i mørkningen (timerne mellem eftermiddag og aften) hvor vi går gennem de hyggelige gader i Østerby. Her bliver der fortalt historier og sagn fra gammel tid, og der skal gættes på, hvad en Gårdbo mon er og hvorfor mange huse i Skagen er gule med hvide blonder på tagene.

Mellem Brøndums hotel og Admiralgården går turen forbi det sted, hvor Bonatzis faldefærdige hus lå. Bonatzi var en fattig bøhmisk skomager, som kom gående til Skagen. Her levede han med sine høns og han var en smule sær. Da han døde, brændte skawboerne hans hus som Sankthansbål.

Herefter går turen ned mod Sønderstrand. Her bliver sanserne skærpet, da mørket begynder at træde frem. Man kan høre mange flere lyde og fantasien kan få frit løb – er der genfærd og gespenster? Eller er det indbildning og sansebedrag?

Undervejs får i gamle historier om redningsfolkene, om deres plads i redningsbåden, og om at sætte sit eget liv på spil for at redde andres. Ved du hvorfor der ofte var en dreng på blot 15 år ombord på en redningsbåd?

Turen afsluttes i de hyggelige rammer på byens Bamsemuseums café. Her nyder vi en kop varm kakao med flødeskum, mens der bliver læst en julehistorie op. Vi kommer helt ned i gear og lader julefreden sænke sig.

Den guidede gåtur varer en lille time hvor efter der er en kop varm kakao. Alle er velkommen, men små børn skal have en voksen i hånden. 

Turen koster 120,- for voksne og 45,- for børn under 12 år – Der skal bookes plads på forhånd, hvilket du kan gøre lige her.