14 april, 2022 Kultur

Husaarerne giver koncert

Tag lidt sydstats-stemning, tilsæt en god portion jazz-rytmer, top op med fire prægtige mandlige sang-stemmer – så har du opskriften på barbershop-musikken. Og det er den genre, fire unge århusianere mestrer som ingen andre. De udgør tilsammen kvartetten HusAar, som er frontløberne i en ny bølge af barbershop-sang, der skyller igennem det århusianske musikliv. Tilknytningen til byen ved bugten manifesterer sig i gruppens navn, så dobbelt-a er ikke en stavefejl i HusAar. Et større barbershop-kor ved navn BarbAros, som HusAar er en del af,  hentyder til byens oldnordiske navn.

Nu kan du også opleve barbershop-fænomenet i Skagen. Byens musik- og teaterforening har arrangeret en koncert med de fire gutter fra byen ved bugten. Koncerten finder sted i Skagen Kirke fredag den 22. april kl. 19.30.

Den prisvindende barbershopkvartet består af Anders Slot Sørensen, Yngve Lyngsø, Søren Kronsgaard Detlefsen og Jonas Rasmussen. De synger a capella – altså uden instrument-ledsagelse – og deres program er meget varieret. Der vil være ægte barbershop klassikere, men også nye arrangementer skrevet af gruppens egne medlemmer, heriblandt stykker, der er kendt fra den danske højskolesangbog.

Mød de fire husarer på deres egen Facebook-side: https://www.facebook.com/husaar

Koncerten er åben for alle, men medlemmer af Skagen Musik- og Teaterforening kommer ind til reduceret pris. Medlemmer betaler 100 kr. i entré til koncerten, for ikke-medlemmer koster det 200 kr. Medlemskab kan tegnes ved indgangen til koncerten, og så har man jo sikret sig rabat til resten af årets koncerter.

Foto: Per Rasmussen