14 november, 2022 Nyheder

Hulsig-projekt på vej mod realisering

Projektet ”Hulsig – porten til Skagen” går nu ind i en afgørende fase.

Borgerforeningen for Hulsig og omegn har sendt detaljeret udbudsmateriale til de entreprenører, der skal give tilbud på arbejdet med at forskønne pladsen foran Hulsig station, på den vestlige side af skinnerne.

Det sker efter et grundigt forarbejde: landinspektørfirmaet LE34 har lavet en nøjagtig opmåling af arealet, der er indgået brugsretsaftaler med Frederikshavn Kommune og Nordjyske Jernbaner, og arkitektfirmaet LBB3 har udarbejdet detailprojektering og udbudsmateriale.

Planen er at gøre pladsen foran stationen til et samlingssted for landsbyfællesskabet, og et knudepunkt for de mange turister, der besøger området.

Når borgerforeningen kalder det ”Porten til Skagen” skyldes det, at man nødvendigvis kommer igennem Hulsig på vej til Danmarks nordligste købstad, uanset om man bevæger sig med bil, med tog, til fods eller på cykel.

Illustrationen viser i skitseform, hvordan pladsen kommer til at se ud. Allervigtigst er den nye, cirkelformede belægning, som skal indeholde en aftegning af Skagens Odde. Seværdigheder og naturfænomener som Råbjerg Mile, Grenen, Den Tilsandede Kirke, Kandestederne og Hulsig Hede bliver markeret med piktogramlignende illustrationer. Midt i det hele er der plads til det juletræ, som hvert år i adventstiden giver en særlig stemning på pladsen.

Hvis alt går efter planen, vil arbejdet gå i gang i marts 2023, så den nye plads kan tages i brug, før det bliver rigtig sommer. Det forudsætter naturligvis, at prisen for projektet holder sig inden for de rammer, der er givet af de tilskud og donationer, borgerforeningen har fået i løbet af de sidste to års arbejde med projektet.

I mellemtiden vil der allerede i november blive udført et mindre arbejde på pladsen. Kommunen vil etablere et dybere hul til det juletræ, der traditionel pryder pladsen i advents- og juletiden, og borgerforeningen sørger for, at strømforsyningen til juletræet bliver lagt i jorden i stedet for at blive ført igennem luften.

Illustration: LBB3 Arkitekter