• Forside
  • Kultur
  • Gratis sommerferieoplevelser på Kystmuseet for udsatte børnefamilier
11 juli, 2024 Kultur

Gratis sommerferieoplevelser på Kystmuseet for udsatte børnefamilier

Sommerferien er skudt i gang men for nogle børnefamilier er der ikke råd til de store fornøjelser eller is sammen med børnene. For at give nogle af familierne en god sommeroplevelse så forærer Nordjyllands Kystmuseum igen i år 200 fribilletter til udsatte børnefamilier i Frederikshavns Kommune via en række velgørenhedsorganisationer og foreninger.

Selvom samfundsøkonomien generelt har det godt i Danmark, så er det ikke alle børnefamilier, som har råd til at rejse på sommerferie eller til hyggelige familieoplevelser med børnene.

For at give en håndsrækning og en god oplevelse til nogle af de økonomisk trængte børnefamilier så har man hos Nordjyllands Kystmuseum besluttet igen i år at forære 200 fribilletter til udsatte børnefamilier i Frederikshavn Kommune via en række lokale foreninger, grupper og organisationer.

Henrik Gjøde Nielsen, direktør hos Nordjyllands Kystmuseum, udtaler:

“På Nordjyllands Kystmuseum er vi igen i 2024 blevet opmærksomme på, at mange børnefamilier ikke har råd til at forsøde sommerferien blot en lille smule, og at pengene end ikke rækker til et museumsbesøg. Museet vil gerne række en hånd ud til disse familier i det omfang, som det står i vores magt. Og da museumsbesøg jo i høj grad er noget, som man som familie kan være sammen om, så har vi på museet besluttet igen i år at uddele 200 fribilletter til udsatte børnefamilier i Frederikshavn Kommune, så også disse familier kan få nogle gode ferieoplevelser på vores museumsafdelinger i Skagen, Frederikshavn og Sæby.”

Fribilletterne til Nordjyllands Kystmuseum uddeles i samarbejde med TUBA, Røde Kors Frederikshavn, Red Barnet Frederikshavn, Gestus Nord, Røde Kors Sæby samt Ridder Woofs Venner.