• Forside
  • Kultur
  • Graffiti i vinterferien – køb et værk eller skab et selv!
09 februar, 2023 Kultur

Graffiti i vinterferien – køb et værk eller skab et selv!

Kappelborg inviterer fredag d. 17. februar kl. 17 til fernisering på en graffiti-udstilling med én af genrens dygtigste, nemlig Timmi Mensah.

Kunstneren vil være til stede ved ferniseringen og bl.a. lave nogle af sine berømte oneliners – tegninger udført i én streg. En unik mulighed for at købe et kunstværk, som du har set blive skabt.

Timmi Mensahs udstilling på Kappelborg bærer titlen ”A Tribute to the Grand Masters” og er en hyldest til New Yorks hiphop-legender, som han mødte første gang som 17-årig under et besøg i Bronx. Hiphop’en og graffitien viste Timmi Mensah vejen i livet. Talentet førte til meget mere end graffiti, Mensah blev også tegneserietegner hos Nordisk Film og tatovør, og han udviklede sin graffiti-teknik fra sprayflaske til pensel med olie og acryl.

Udstillingen på Kappelborg omfatter 22 nye værker, der er dedikeret hiphop-kulturen. Den er samtidig en refleksion over kunstnerens egen selvbevidsthed og vigtigheden af at finde sin egen stil. Udstillingen er derfor også et indblik i Timmi Mensahs liv og tankeverden, der gemmer på historien om en afrikansk-europæisk baggårdsdreng og graffitikunstner. Det er en salgsudstilling, så måske finder nogle af værkerne et nyt hjem i Skagen. Udstillingen er åben mandag til søndag i vinterferien fra kl. 11 til 16.

“Mange følelser blev forløst under tilblivelsen af ”A Tribute to the Grand Masters”. Jeg mærkede, hvordan musikken, lyrikken og bevægelserne fra kunstnerne førte mine penselstrøg, og det gav mig en følelse af at være dybt forbundet med hiphoppens kreative og fællesskabende kræfter” fortæller Timmi Mensah forud for udstillingen i Skagen.

Mensah har tidligere besøgt Skagen, hvor han bl.a. har lavet en af sine oneliners til Bamsemuseet.

Når han denne gang kommer til Kappelborg, har Timmi Mensah et særligt tilbud til byens unge, nemlig en workshop, hvor han sammen med deltagerne skaber et blivende værk direkte på Kappelborgs vægge. Workshoppen er for børn og unge fra 12 år. Den foregår i kælderen under Kappelborg, og det koster 100 kr. at deltage. Workshoppen løber over fem dage fra 18. til 22. februar og slutter med fernisering af det nye værk onsdag 22. februar kl. 15, hvor alle er velkomne.