• Forside
  • Kultur
  • Glæd dig til en fuld teater-sæson på Kappelborg
16 oktober, 2022 Kultur

Glæd dig til en fuld teater-sæson på Kappelborg

Efter corona-årene er Kappelborg tilbage med hele ti teaterforestillinger Et bredt program, der også rækker ud til nye målgrupper, ikke mindst børn og unge.

Det har været svært at fylde teatersalene igen oven på corona-restriktionerne, men teaterpublikummet er på vej tilbage. Leder af Kappelborg, Lars Ilum, sætter turbo på den positive udvikling ved at præsentere Kappelborgs hidtil mest ambitiøse teaterprogram.

Sæsonen starter allerede i efterårsferien med børneforestillingen ”Karius og Baktus” samt den anmelderroste danseforestilling ”bolero Extended”, der åbner Skagen Kammermusikfestival. Herefter følger fire teaterforestillinger i efteråret og fire i foråret.

Som et af sæsonens højdepunkter kan du opleve Marianne Mortensen i den forrygende teatermonolog ”Oberstinden”, historien om et kvindeliv, der på én gang flyder over af manipulation, vold og kærlighed – omgivet af krig og radikalisering. Marianne Mortensen besøger barndomsbyen Skagen 3. november med denne forestilling.

”En lille smule ubehag” er titlen på Svalegangens gæsteoptræden 24. november. Her følger vi i skuespiller Holger Østergaards skikkelse en mands oplevelse med cancer fra angstprovokerende venteværelser til vanskelige samtaler med familien og såmænd også hovedpersonens ringmuskel, der nægter at åbne sig for videnskaben.

Efteråret rundes af 1. december med en klassiker, Charles Dickens ”Et juleeventyr” i Teatret Møllens opsætning. En eftertænksom og tankevækkende juleforestilling for hele familien.

Kappelborg starter det ny år med Reumert-vinderen ”Til Ungdommen”, der er baseret på Linn Skåbers bestseller af samme navn. Stykkets monologer handler bl.a. om kærester, forældre, venner, kroppens forandring, seksualitet og om at føle sig lille i en stor verden. Teater V gæster Skagen 14. februar.

21. marts får du et bud på den perfekte mand anno 2023. Jens Andersen, Thomas Guldberg Madsen og Sune Skuldbøl Vraa spiller tre mænd midt i livet med arbejde, parforhold, børn, skilsmisse og deres roller som mænd. Et ærligt, morsomt, musikalsk og eftertænksomt supplement til tidens me-too-debatter.

sART Danseteater gæster Kappelborg 21. april med forestillingen ”Hvis jeg bliver voksen”. En rørende danseforestilling med overraskende og genkendelige billeder af fordomme, drømme, kriser og håb. Hvorfor er vores syn på voksne ofte, at de er gabende kedelige? Åd ungdommen alle glæderne og efterlod tømmermændene til de voksne?

Kappelborgs teatersæson slutter 11. maj med teaterkoncerten ”Arbejder – sange fra hjertet”. Det er Teatret Møllen og Team Teatret, der kommer til Skagen og lukker op for den kulturskat, som Arbejdersangbogen rummer.