Henholdsvis mandag aften og tidligt tirsdag morgen lagde to sildebåde til kaj i Skagen Havn som så ofte før. Med sig havde de dog en sjælden gæst. De to både havde nemlig begge fået en blåfinnet tun i nettet som bifangst.
Tirsdagens fiskeauktion var således også helt speciel. Det er nemlig hele 5 år siden at der sidst var tun under hammeren her i Skagen.
De to store tun på henholdsvis 290 og 269 kg blev solgt for næsten 69.000 kr.
Køberne var Skagen Frisk samt Werner Larsson Fiskeeksport. Sidstnævnte fik dog hurtigt solgte den store tun på 290 kg videre til Skagen Fiskerestaurant.
I første omgang røg begge tun dog videre til Skagen Frisk som har specialiseret sig i udskæring af den blåfinnede tun. De har således stået for udskæringen af 25 ud af 29 af de seneste års landede tun rundt omkring i hele landet.
Hos Skagen Fiskerestaurant er man til anledningen kommet op med to nye og velsmagende retter med den friskfanget tun som midtpunkt.
De to retter serveres allerede fra i morgen, torsdag, i Skagen Fiskerestaurants 4 restauranter i henholdsvis Skagen, Aalborg og København.
Tuntatar med spicy salsa & feldsalat
Lynstegt tunsteak med sauteret Pak Choi med soya og sesam
Efter udskæring er der 167 kg lækkert tun tilbage som fordeles rundt i de 4 restauranter.
Opfordringen fra ejer Jesper Winter og co. Er klar:
“Kom forbi til et nyt og opdateret efterårs menukort – eller smag på den friskfangede tun før den er udsolgt.
Book bord til en helt særlig smagsoplevelse lige her før det er for sent.