• Forside
  • Nyheder
  • Frederikshavn Kommune satte en stopper for Royal Run i Skagen
11 november, 2022 Nyheder

Frederikshavn Kommune satte en stopper for Royal Run i Skagen

Fredag er det kommet frem at Skagen var med i slutspurten om at blive en af værtsbyerne for Royal Run i 2023.

Arrangørerne bag var med på ideen og især da man foreslog at den klassiske “one mile” skulle gå fra startområdet ved lystbådehavnen og fiskepakhusene og ud til Kongevillaen.

Det er da heller ikke nogen hemmelighed at kongefamilien holder meget af Skagen og ynder at komme her med jævne mellemrum. Netop derfor var Royal Run med den perfekte “one mile” rute i Skagen helt oplagt.

Der var endda planer for hvordan man kunne få kronprinsen hurtigt videre til næste løb. Ved Kongevillaen forefindes der nemlig en helikopterlandingsplads.

Ifølge Kanal Frederikshavn var ikke kun kongefamilien og arrangørerne bag Royal Run, men også lokale aktører som Toppen af Danmark som står bag Skagen Marathon, med på ideen og klar til at gøre deres for at det sportslige såvel som det økonomiske aspekt var på plads.

I sidste ende afviste Frederikshavn Kommune dog et Royal Run i Skagen, eftersigende grundet økonomien.

Kommunaldirektør Thomas Eriksen ønsker dog ikke at udtale sig om, hvor meget det havde kostet at få Royal Run til Skagen.

Direktør hos Toppen af Danmark René Zeeberg ærgrer sig over beslutningen og udtaler følgende til Kanal Frederikshavn:

“Det er brandærgerligt, for jeg havde sagt til kommunen, at vi i Toppen af Danmark var klar til at gå forrest og være med til at finde de penge, der skal til i form af sponsorater. Desuden er jeg slet ikke i tvivl om, at Royal Run i Skagen vil medføre en omsætning og markedsføring, som er langt flere penge værd end investeringen.”

Mon vi får tilbuddet igen en gang i fremtiden?