14 maj, 2022 Nyheder

Frederikshavn Gymnasium styrker Sportsakademiet

Grundet stor opbakning vil Frederikshavn Gymnasium nu styrke deres sportsakademi.

”Frederikshavn Gymnasium og de andre ungdomsuddannelser oplever stor opbakning fra mange sider til Sportsakademiet. Derfor har vi her på gymnasiet besluttet at tilbyde muligheden for at gå på Sportsakademiet på en ekstra studieretning allerede fra næste skoleår. Fremover bliver det også muligt at gå på en studieretning med matematik på A-niveau. Vi håber, det giver flere elever mulighed for at tilvælge Sportsakademiet”, fortæller rektor Thomas Svane.

Gymnasiet har de sidste par år oplevet, at matematik på A-niveau har været efterspurgt blandt flere sportselever, så nu har man fundet løsninger, der gør det muligt for elever på Sportsakademiet at vælge en studieretning med matematik A og samfundsfag A. I forvejen har sportseleverne de seneste par år kunne vælge studieretning med engelsk A og samfundsfag A.

”Alle nye elever, der starter på grundforløbet, kan søge ind på Sportsakademiet. Her har eleverne med få undtagelser nemlig de samme fag. Nu er der så flere, der også i studieretningsforløbet kan fortsætte på Sportsakademiet uden at gå på kompromis med deres ønsker om fag på A-niveau,” oplyser uddannelsesleder på gymnasiet Jan Bjeldbak, der er den daglige leder for Sportsakademiet på Frederikshavn Gymnasium.

Gymnasiets kunne i april glæde sig over, at kommunens økonomiudvalg valgte at støtte Sportsakademiet med 120.000 kr. årligt de næste tre år, ligesom der er planer om et tæt samarbejde med Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt med bl.a. et nyt botilbud fra næste skoleår. Byens 10. klasser – også på Privatskolen – er nu en del af Sportsakademiet, og Sportsakademiet oplevede sidste år at blive godkendt som Team Danmark Uddannelsespartner. Alt dette sker for at styrke unge menneskers mulighed for bedre at kombinere uddannelse og sport.

”Sammen med byens andre ungdomsuddannelser arbejder vi målrettet på løbende at styrke Sportsakademiet, og jeg synes, det går den rigtige vej. Med hjælp fra de mange foreninger, der bakker op om Sportsakademiet, skal vi nu have kigget på vores markedsføring især med fokus på unge uden for kommunen,” afslutter Jan Bjeldbak.