01 maj, 2023 Nyheder

Formanden for Skagen Handel takker af i utide…

Selvom overskriften kan lyde dramatisk, så kan jeg forsikre at det er med største ro og respekt, at jeg desværre må træde tilbage som formand for Skagen Handelsstandsforening, eller Skagen Handel, som vi nu har fået som officielt 2. navn. I stedet tiltræder næstformand Peter Knudsen som formand, hvilket jeg er helt rolig ved. Peter levererer et fantastisk arbejde til foreningen og er “kendt” som formanden, eller måske nærmere bagmanden bag Skagens julebelysning, hvilket er en historie for sig.

Sandheden er at jeg har fået et tilbud som jeg ikke kunne sige nej til – og dette indebærer et nyt job, hvor jeg flytter hele familien til Grønland, eller tilbage til Grønland om man vil.

Flere gange i ens liv står man ved en skillevej, og vi følte vitterlig som familie, at det var et “nu eller aldrig” tilbud. Kender man mig bare en lille smule, så ved man at jeg er eventyrlysten og ikke bange for at tage en udfordring op, og derfor vidste Dorthe (min kone) og jeg også hvad det ville ende med. Eventyret og rejsen var simpelthen for tillokkende!

Jeg har boet i Grønland i 7 år fra 2013-2020, min kone er født og opvokset i Ilulissat (Jakobshavn) og vores 3 fælles børn er alle født i Grønland. Såfremt vi skulle flytte inden børnene skal starte i skole, så var det også ved at være rette tid.

Sidst men ikke mindst, så har Dorthe en datter som bliver 17 år i maj og som færdiggør efterskole ved Stidsholt. Hun har hele tiden haft en plan om at rejse til Nuuk for at gå på gymnasiet, så i den relation passer tingene også bare perfekt.

Grønland er i en spændende udvikling. I øjeblikket bygger man lufthavne i Nuuk og Ilulissat for milliarder, som forventes at åbne i sensommeren 2024. De afledte investeringer heraf er bl.a. flere hoteller, flere restauranter, flere turistvirksomheder m.m. Forhåbentlig åbner der flere flytruter til Grønland, som dermed vil gøre prisen for flyrejsen mellem DK og Grønland mere attraktiv. For alle fortjener at opleve denne fantastiske og enestående del af kongeriget.

Hvad så med Skagen Handel? Skagen Handel er i en rigtig positiv form og udvikling. Der er kommet nye kompetente bestyrelsesmedlemmer til, og medlemsantallet er steget det seneste år, hvilket alene er fantastisk i en tid hvor internethandel mm. fylder mere og mere.

Men Skagen kan noget unikt. Skagen kan skabe smil, gode oplevelser og hygge, samtidig med at man handler. Man kan levere helhedsoplevelser til familier, hvor man kan hygge, shoppe og spise, og det elsker man som turist og værdsættes ligeledes af lokale, da det giver et rigere og mere differentieret handelsliv. Det kan internettet ikke! Derudover så har Skagen et brand, som efter sigende er næstbedst i hele kongeriget – kun overgået af København.

Skagen Handel arbejder bl.a. også sammen med Erhvervshus Nord om at etablere en Masterclass i Detail for at sikre og udvikle Skagen og Skagen Handel endnu mere.

Så Skagen Handel er i en god forfatning og udvikling, og arbejder målrettet på at understøtte de aktiviteter som skabes i byen, hvad enten det er Skagen Festival, Skt. Hans bål, Marathon eller andet, da det er med til at vise sammenhold, fællesskab og understøtter hinandens og dermed byens forretninger. Sidst men ikke mindst så efterlader det gode indtryk at byen står sammen og det har man lyst til at komme tilbage til…

Derfor efterlader vi heller ikke på nogen måde Skagen. Skagen er i vores hjerter og vi vil fortsat komme til Skagen hvert eneste år for man kan ikke blive andet en fortryllet og forelsket i denne fantastiske by og landsdel på toppen af Danmark.

Så her fra Nuuk vil vi slutte af med et “Takuss”, som betyder VI SES!

Med venlig hilsen
Forhenværende formand for Skagen Handel
Mads Reimer Andersen