• Forside
  • Erhverv
  • FF SKAGEN: Tilfredsstillende resultat trods færre råvarer
02 maj, 2022 Erhverv

FF SKAGEN: Tilfredsstillende resultat trods færre råvarer

FF Koncernens årlige generalforsamling er netop veloverstået. Det skete med nyheden om, at koncernen realiserede et under omstændighederne tilfredsstillende resultat, mens Scandic Pelagic oplevede det bedste år i virksomhedens historie. Alligevel skal koncernen være hurtigere til at reagere på fremtidige udfordringer.

FF Koncernen kom ud af 2021 med 11 mio. på bundlinjen. Det er en forbedring på 40 mio. kroner fra 2020, hvor der var et underskud på 29 mio. kroner.

“Vi er under de givne forhold og forudsætninger tilfredse, men vi ser ind i, at vi skal være hurtigere til at reagere, når der opstår nye udfordringer”.

Jens Borup. Bestyrelsesformand i FF Skagen

FF Skagen købte i 2021 382.000 ton råvarer til mel og olie, hvilket var såvel lavere end budgetteret som en nedgang på 150.000 ton i forhold til 2020.

Fortsat faldende kvoter
Råvaregrundlaget har været væsentligt reduceret, specielt for arterne tobis og brisling fra Nordsøen samt blåhvilling. Dette forårsagede, at virksomheden for andet år i træk måtte reducere medarbejderstaben samt lukke fabrikken i Hanstholm.

“Vi må desværre konstatere, at vores hav og natur er blevet en kampplads for visse organisationer og politiske partier, og dette med reducerede kvoter som konsekvens. De reducerede kvoter betyder desværre nedgang i arbejdspladser til vand og til lands og deraf nedgang i livsmuligheder blandt befolkningen langs vores kyster. Vi må blot håbe, at sagligheden vinder frem i debatten i fremtiden, men vi må tilpasse os den nuværende situation, og det har vi gjort med de seneste tiltag”.

Jens Borup. Bestyrelsesformand i FF Skagen

Bedste resultat i Scandic Pelagics historie

Scandic Pelagic opnåede i 2021 et flot resultat. Virksomheden købte knap 90.000 ton sild som budgetteret, men indtjeningen på virksomhedens produkter gik over forventning og er årsagen til, at resultatet blev bedre end forventet.

“Vi er naturligvis meget tilfredse med det flotte resultat i Scandic Pelagic,” siger bestyrelsesformand i FF Koncernen, Jens Borup, på årets generalforsamling.