• Forside
  • Kultur
  • Fætters: Lyden af Thyborøn og smagen af vestjysk humor
14 oktober, 2022 Kultur

Fætters: Lyden af Thyborøn og smagen af vestjysk humor

De fem spillemænd, hvoraf 80 pct. har samme oldeforældre, giver en ramsaltet koncert på Kappelborg i morgen, lørdag d. 15. oktober.

”Vi er født i Thyborøn, det vil vi gerne stå ved. Der hvor du bliver kaldt fiskersøn, selvsom din far er smed.”

Sådan lyder det i storhittet ”Opsangen”. Ingen kan være i tvivl om, at det forblæste fiskerleje har formet bandet Fætters med de sammenknudrede familiebånd. Familiebånd, der en generation tilbage er tæt forbundet til bandet Tørfisk.

Samtlige Fætters sange er selvskrevne, og selvom de relaterer sig til hjemstavnen og livet i Vestjylland, handler de om emner, som vedrører de fleste. Du er måske stødt på singlen ”Gutterne på kutterne”, der har rundet 1 mio. afspilninger på Facebook.

Trods slægtskabet med Tørfisk, har Fætters under sin egen musikalske sejlrute, som tog sit udgangspunkt i musiklokalet på skolen i Thyborøn. Det er festlig folkpop krydret med lattervækkende og lune historier.

Fætters består af Anders Toft Bro, vokal, klaver og harmonika, Christian Toft Bro, guitar, Allan Toft Josephsen, vokal, bas og trommer, Christian Stausholm Holm, vokal og guitar samt Morten Maltesen, bas og trommer.