11 november, 2023 Kultur

Europæisk romantik med norsk islæt

Det bliver en eftermiddag i romantikkens tegn, når Skagen Musik- og Teaterforening blænder op for sin sidste koncert i dette år, lørdag den 18. november i Skagen Kirke.

Pianisten Emil Gryesten og den norskfødte sopran Hedvig Haugerud fortolker en række af de store europæiske komponister fra det 19. og 20. århundrede. Hovedvægten bliver lagt på lieder, krydret med et par intermezzi for solo-klaver.

Koncertens norske islæt kommer ikke alene fra solisten Hedvig Haugerud. Den store norske nationalromantiker Edvard Grieg, som havde tætte bånd til kunstnerkolonien i Skagen, har sin egen afdeling i koncertprogrammet, bl.a. med stykker fra den kendte og elskede Peer Gynt-suite.

Komponisterne Richard Strauss, Maurice Ravel, Jean Sibelius og Fréderic Chopin er også på programmet, så der er udsigt til en opvisning i europæisk romantik fra den aller-øverste hylde.

Den unge norske sopran Hedvig Haugerud er et af Nordens mest markante operatalenter. Hun har gode minder fra Skagen, da hun i 2020 modtog Kulturhuset Kappelborgs talentpris.

Nu kommer hun til Skagen med en frisk udmærkelse fra Paris Opera Competition, hvor hun for få uger siden hjemtog en flot andenplads.

Også eftermiddagens anden solist, pianisten Emil Gryesten, har modtaget en stribe priser  fra danske og internationale konkurrencer. Allerede som 15-årig vandt han førstepris ved Steinway-konkurrencen i Hamburg. Senere fik han guldmedalje ved Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence, og han har nu gang i en flot karriere som solist og kammermusiker i danske og udenlandske koncertsale.

Koncerten finder sted lørdag den 18.11. kl. 16.30.  i Skagen Kirke.

Billetter kan købes forud for koncerten ved indbetaling af entré-prisen (100 kr. for medlemmer af Skagen Musik- og Teaterforening, 200 kr. for ikke-medlemmer) til foreningens MobilePay-konto 126440.

Unge under 18 år har gratis adgang til koncerten.

Fotos: Nikolaj Lund / Morten Andenes