• Forside
  • Nyheder
  • Enigt økonomiudvalg: Udvalgene står sammen om at dække to udvalgs merforbrug fra 2022
26 april, 2023 Nyheder

Enigt økonomiudvalg: Udvalgene står sammen om at dække to udvalgs merforbrug fra 2022

Onsdag aften besluttede Økonomiudvalget, at Frederikshavn Kommune står sammen og dækker Børne og Ungdomsudvalget og Social og Sundhedsudvalget merforbrug fra 2022.

Fællesskabet har båret Frederikshavn Kommunes regnskab godt igennem 2022. Sådan lyder konklusionen på Økonomiudvalgets møde onsdag aften.

“Der har været flere økonomiske udfordringer, men vi har stået sammen som én kommune, og det betyder, at vi står med et godt regnskab for 2022. Økonomiudvalget har haft stor tiltro til udvalgene, som har kvitteret med at tænke på tværs. Vi er en kommune med et fælles budget, som vi tager ansvar for,” siger borgmester Birgit S. Hansen på vegne af et enigt Økonomiudvalg.

I 2022 har der været et merforbrug i to udvalg. Det er Børne- og Ungdomsudvalget og Social- og Sundhedsudvalget, som dækker tunge poster som skole, dagtilbud og ældrepleje. De to udvalg ville få en gæld med i 2023, som skulle afdrages over de kommende år.

Men onsdag aften besluttede Økonomiudvalget, at de to udvalgs merforbrug på 6,9 og 6,6 millioner kroner bliver dækket den samlede kommune som en del af regnskabet for 2022. Det betyder, at de to udvalg ikke får nogen gæld med ind i 2023.

Kommunen har et godt regnskab trods udfordringer

2022 bød på flere økonomiske udfordringer; penge til fordrevne fra Ukraine, efterslæb fra COVID-19 og stigende inflation blev ikke dækket af tilskud fra staten.

“Vi har været nødt til at have en stram økonomistyring for at klare os gennem udfordringerne. Vi står i den situation, at vi ekstraordinært kan dække de to udvalgs merforbrug fra 2022, så de ikke får gæld med ind i 2023, og det er en sjælden mulighed.”

John Lamp Henriksen (C)

“Samtidig har vi prioriteret at få betalt rigtig meget af på vores gæld. Det giver større råderum i vores budgetter fremover, fordi vi så skal afdrage mindre og mindre på den gæld.”

Peter Sørensen (V)

Samlet set betyder indsatsen, at kommunen har overholdt servicerammen for 2022 og overholdt økonomiaftalen med staten.