• Forside
  • Kultur
  • En legende i det europæiske jazzlandskab – Jesper Thilo på Kappelborg.
16 marts, 2022 Kultur

En legende i det europæiske jazzlandskab – Jesper Thilo på Kappelborg.

På lørdag d. 19. marts kl. 13 er det den internationalt anerkendte saxofonist Jesper Thilo, som sammen med sin kvartet går på scenen på Kappelborg.

Thilo har siden starten i 1960’erne og frem til i dag har positioneret sig som en legende i det europæiske jazzlandskab. Kendt fra Arnvid Meyers Orkester, Danmarks Radios Big Band og diverse ensembler af national og international karakter, har Jesper Thilo sat et markant aftryk på dansk jazz og været garant for et tårnhøjt musikalsk niveau, og det er ikke første gang han besøger Kappelborg.

Med sig på scenen denne eftermiddag har han Olivier Antunes, der lige som Jesper Thilo selv har modtaget Ben Webster prisen. Og det var da også Jesper Thilo, der ’opdagede’ den fransk portugisiske klavervirtuos Olivier Antunes i 1995, da Olivier som bare 22-årig trådte ind på den store jazzscene sammen med saxofonist og kapelmester Thilo.

Sidenhen har pianisten med det sydeuropæiske temperament etableret sig som sin generations ’wunderkind’ med flere studiealbums og TV -udsendelser bag sig.

Jesper Thilo og Oliver Antunes’ musikalske samarbejde har således mere end 20 år på bagen og har vist sig at være opskriften på ’et generationsmøde, der slår gnister’. Thilos varme, tilbagelænede og poetiske saxofonklang kombineret med Oliviers potente, temperamentsfulde og frygtløse moderne attack giver musikken et strejf af international jazz i krydsfeltet mellem mainstream jazz og moderne jazz.

Glæd jer til et spændende musikalsk møde mellem to virtuose jazzmusikere i en kvartet, som tæller ikke mindre end fire stjerner på den europæiske jazzhimmel. Med sig har de nemlig også Anders Fjeldsted på kontrabas og Janus Templeton på drums.

Som altid serverer Kappelborg til denne Frokostjazz en frokostplatte med sild, fiskefrikadeller og ost fra Iscaféen Skagen.

Se mere på www.kappelborgskagen.dk/vis/artikel/frokostjazz-m-jesper-thilo-kvartet/