• Forside
  • Erhverv
  • Emilia van Hauen er hovedtaler ved Erhvervs Get-Together
09 september, 2022 Erhverv

Emilia van Hauen er hovedtaler ved Erhvervs Get-Together

Det stortanlagte event Erhvervs Get-Together for erhvervslivet i Frederikshavn Kommune byder på networking og inspirerende indlæg om, hvordan man forstår generationskløften og laver den om til en generationsbro – et emne der er relevant for alle virksomheder. Det foregår den 13. oktober i Arena Nord.

Skagen, Frederikshavn og Sæby Erhvervsforening inviterer til Erhvervs Get-Together – som i år har Nordjyske Bank som ny sponsor og Arena Nord, som fortsætter som sponsor. Verden er i forandring, og tiden fordrer, at alle, også erhvervslivet, tænker nyt og bryder vaner for at kunne følge med.

Erhvervs Get-Together er derfor også blevet videreudviklet. Konceptet er det samme: fantastiske muligheder for at netværke krydret med inspirerende indlæg. Men udformningen af eventet er anderledes. For i år er Erhvervs Get-Together delt i to arrangementer.

”I år har vi fokus på fremtidens arbejdsmarked. Det er helt oplagt, at vi også inviterer fremtidens medarbejdere, nemlig de unge. Derfor har vi besluttet at Erhvervs Get-Together i år består af to arrangementer. Ét for elever fra ungdomsuddannelserne, HR-medarbejdere og de, der har med ansættelser at gøre fra virksomhederne. Og ét for erhvervsledere, hvor der er networking, indlæg og spisning,” siger formand for Frederikshavn Erhvervsforening Karl Erik Slynge på vegne af de tre arrangører.

”Der bliver i fremtiden helt sikkert behov for nytænkning i vores lokale virksomheder – og hos os som virksomhedsledere. Ellers står vi snart med en kæmpe udfordring. Derfor har vi i Nordjyske Bank valgt at involvere os i årets Erhvervs Get-Together både med økonomi og sparring. Vi håber, at flest mulige vil bakke op om arrangementet,” udtaler Torben Schioldan, afdelingsdirektør i Nordjyske Bank.

Erhvervs Get-Together har fået en ny, spændende form

Erhvervs Get-Together er i år delt i to arrangementer med to forskellige målgrupper. Ved begge arrangementer er sociolog Emilia van Hauen hovedtaler. Hun vil give et skarpt, anderledes og tankevækkende blik på de udfordringer, erhvervslivet står overfor i forhold til den nye generation af unge medarbejdere.

Første arrangement foregår kl. 12.30–14.30 og er henvendt til HR- og personaleansvarlige, lærlingeansvarlige og de, der har ansvaret for at ansætte nye medarbejdere. Og så er 100 afgangselever fra ungdomsuddannelserne inviteret. Emilia van Hauen giver indlæg om, hvordan man forstår generationskløften og laver den om til en generationsbro. Der vil også være debat mellem elever og erhvervsliv.

Det andet arrangement foregår kl. 15.30-19.30 og er henvendt erhvervslivets ledere. Her er der networking, spisning og tre spændende indlæg:

Kultursociolog Emilia van Hauen vil gøre erhvervslivet klogere på, hvordan de leder, tiltrækker og fastholder den unge generation.

Rolf Lyneborg Lund, Adjunkt hos Aalborg Universitet fortæller om hvordan han ved brug af algoritmer kan han spotte hvilke områder, en kommune med fordel kan arbejde med, for at skabe endnu mere positiv udvikling.

Eva Mærsk fra Syddansk Universitet har netop skrevet en ph.d.-afhandling om, hvorfor det er så svært at fastholde unge i – og trække dem til – byer, som ikke er storbyer, f.eks. Skagen, Frederikshavn og Sæby. Hun giver også sit bud på, hvad der skal til, for at vi kan ændre fortælling om ”blivere” og ”tilbagevendere” for at begge grupper bosætter sig i Frederikshavn Kommune.

Info om arrangementet

Erhvervs Get-Together 2022 foregår i Arena Nord i Frederikshavn, torsdag d. 13. oktober.

HR-ansvarlige er inviteret kl. 12.30 – 14.30. Gratis adgang for alle, men tilmelding kræves.

Erhvervsledere er inviteret kl. 15.30 – 19.30 (inklusive spisning og networking). Som medlemsvirksomhed af en af de tre erhvervsforeninger har du to gratis billetter til erhvervsleder-arrangementet, uden afbud er der dog et no-show gebyr på 400kr. + moms. Yderligere billetter koster 400 kr. + moms.

For deltagere fra Skagen tilbydes der gratis bustransport.

Der er separat tilmelding til de to arrangementer

Læs mere og tilmeld dig på https://www.erhvervshusnord.dk/