• Forside
  • Det sker
  • Eksklusiv bourgogneaften med lækker mad og bogudgivelse hos Restaurant Håkon
04 October, 2024 Det sker

Eksklusiv bourgogneaften med lækker mad og bogudgivelse hos Restaurant Håkon

Torsdag d. 17. oktober kl. 19.00 bliver en ganske særlig aften på restauranten Håkon, når de inviterer indenfor til en eksklusiv Bourgogneaften i anledning af udgivelsen af den eksklusive nye bog om Nordeuropas trestjernede Michelin-restauranter.

Aftenen er ikke blot en hyldest til det fineste inden for gastronomi, men også en dybdegående fortælling om de oplevelser, som ligger bag skabelsen af denne imponerende bog: Selected Northern European Restaurants Awarded By Michelin.

Bogen er resultatet af et omfattende samarbejde mellem tre forfattere, herunder den anerkendte journalist Mads Stenstrup, som vil være aftenens hovedtaler.

Mads Stenstrup, der også er initiativtager til den nordjyske gourmetrestaurant-konkurrence ”Bedst i Nordjylland – Value for Money,” vil guide gæsterne gennem en fascinerende fortælling om bogens tilblivelse og de unikke oplevelser på verdens mest prestigefyldte restauranter.

Han vil trække tråde fra de eksklusive restauranter i Nordeuropa til toprestauranterne i Nordjylland, og vil med sit indgående kendskab til den nordjyske gastronomi skabe en nærværende dialog om, hvad der gør en restaurant til noget særligt på den internationale scene.

Vin og mad i perfekt harmoni

For at sikre den fulde Bourgogne-oplevelse vil køkkenchef Johnny Christensen sammensætte en 4-retters menu, der er specielt designet til at komplementere nogle af Bourgognes bedste vine.

Med et omhyggeligt udvalg af vine fra Sylvesters vinkælder vil der blive serveret følgende fire vine, der på hver deres måde understøtter aftenens gastronomiske rejse:

1. Santenay Blanc En Charron 2018, Domaine Bachey-Legros

2. Meursault 2019, Mark Haisma

3. Chassagne-Montrachet Rouge 2017, Guy Amiot

4. Gevrey-Chambertin 2016, Domaine Frederic Esmonin

– Derudover er der forlydender om at der måske sniger sig en ekstra overraskelse ind i løbet af aftenen.

Menuens hovedelementer er naturligvis nøje udvalgt til at matche de præsenterede vine og vil bestå af følgende komponenter:

Forret: Fisk

Mellemret 1: Fisk

Mellemret 2: Fugl

Hovedret: Okse

Aftenens samspil mellem mad og vin er en hyldest til den franske tradition for gastronomi, og vinene fra Bourgogne vil fremhæve de raffinerede smagsnuancer i retterne og bringe gæsterne tættere på den luksus og kvalitet, som Michelin-restauranter er kendt for.

Følg med på Håkons Facebookside hvor retterne løbende vil blive afsløret

En bog som gaven til aftenen

Som en særlig gestus vil hvert par, der deltager i Bourgogneaftenen, modtage et eksemplar af den eksklusive Coffee Table-bog Selected Northern European Restaurants Awarded By Michelin.

Denne bog er en æstetisk fornøjelse i sig selv, fyldt med smukke illustrationer og detaljerede beskrivelser af de nordlige Michelin-restauranters kulinariske verdener.

Det er en bog, som vil pryde ethvert hjem og give læserne en sjælden indsigt i, hvad der kræves for at opnå de eftertragtede Michelin-stjerner.

Pris og reservation

Denne enestående aften tilbydes til en pris på 1.995,- pr. person.

Der er begrænsede pladser til dette arrangement, så det anbefales at reservere hurtigst muligt, for at sikre sig en plads.

Reservation kan foretages ved at ringe til restauranten på telefon 98 44 20 00.

En aften du ikke vil gå glip af

Bourgogneaften med bogudgivelse er mere end blot en middag. Det er en fejring af gourmetverdenens ypperste præstationer, hvor mad og vin smelter sammen med historier om kulinarisk innovation og lidenskab.

Det er en mulighed for at opleve gastronomi på højeste niveau, ledsaget af tankevækkende fortællinger fra en mand, der har været vidne til og dokumenteret nogle af de mest spektakulære restauranter i verden.