• Forside
  • Kultur
  • Efterårsferie for alle sanser på Skagens Kunstmuseer
14 oktober, 2022 Kultur

Efterårsferie for alle sanser på Skagens Kunstmuseer

Ny udstilling, kammermusik, livsstilsanalyser, børneomvisninger og meget mere på Skagens Kunstmuseer i uge 42.

”Jeg håber at se en masse forskellige mennesker på Skagens Kunstmuseer i efterårsferien,”

museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen

Hun fortsætter: ”Vi åbner Ancher – I livet og kunsten, og det har vi glædet os rigtig meget til, for nu kan vi endelig vise alle de genstande frem, som er dukket op i løbet af de sidste års samlingsgennemgang i Anchers Hus. Udstillingen er blevet supersmuk og forbindelsen mellem genstandene og familien Anchers kunst er så spændende.”

Samtidig fremhæver museumsdirektøren, at efterårsprogrammet er et ægte overflødighedshorn med tilbud til alle: ”Man kan gå stille rundt og nyde kunstværker, man kan deltage i en debat eller høre musik. Og det er altså lidt med vilje, at vi har lavet sådan et pakket program, for efterårsferien er den sjoveste uge på Skagens Kunstmuseer, når der er fyldt med børn og voksne, lokale og besøgende. Det glæder vi os altid til,” siger hun.

Se…

Ancher – I livet og kunsten er en ganske særlig udstilling. Efter en langstrakt gennemgang af alt inventar i Anna, Michael og Helga Anchers hjem, Anchers Hus, udstilles nu de mest opsigtsvækkende gemte og glemte skatte sammen med familiens mest kendte og elskede kunstværker. Se bl.a. Anna Anchers malerkittel, Michael Anchers vielsesring, Helga Anchers tegnehæfter, kobberkedlen fra Michael Anchers gennembrudsværk Pigen med solsikkerne (1883), Jomfru Maria-trykket fra Anna Anchers berømte Solskin i den blå stue (1891), skitser til parrets værker og meget mere.

Og der er god plads til både legesyge børn og voksne: man kan gå på opdagelse i kukkasser på museets vægge og i fotos og registreringskort ved et aktivitetsbord midt i udstillingen. Har man ikke fået nok, byder vi på den daglige børneomvisning Farver og fortællinger, som foregår mandag til fredag. Her fortæller en kunstformidler om kunstnerkolonien i Skagen i børnehøjde med gode historier og en masse farver.

Alle skagensmalernes mesterværker er naturligvis også på plads på væggene. Oplev P.S. Krøyer, Laurits Tuxen, Anna og Michael Ancher og alle de andre i Skagens Museums faste samling, som pryder museets sale.

Der bliver desuden rig lejlighed til at komme bag om museet. Det splinternye arrangement Bag om udstillingen i Ancher – I livet og kunsten handler om det enorme arbejde, der ligger bag de mange genstande, som kan nydes i udstillingen, og sætter fokus på hvorfor museet overhovedet giver sig i kast med en enorm registreringsproces. Kom med på den spændende omvisning tirsdag, onsdag og torsdag.

Turen går også Rundt om Anchers Hus og Drachmanns Hus lidt endnu. Årets sidste udendørsintroduktioner til de to kunstnerhjem i år løber nemlig ad stablen i efterårsferien, lige inden husene lukker for denne sæson.

Hør…

I Aftenakademiet 2.0 skal vi lege Kender du typen?. DRs livsstilsekspert Anne Glad og Skagens Kunstmuseers museumsinspektør og historiker Andreas Bjerre sætter familien Ancher under lup, når de diskuterer familiens hus, ejendele og indretningsstil. Samtidig undersøger de forskelle og ligheder på arbejdsmetoder, når livsstilseksperten og historikeren går ombord i andre menneskers hjem.

Oplev desuden tre verdensberømte kammermusikere under Skagen Kammermusikfestival i de smukke sale på Skagens Museum. Cellisten Maja Bogdanovic, violinisten Daniel Rowland og pianisten Martin Qvist Hansen er sværvægtere på den europæiske kammermusikscene og folder sig denne aften ud mellem kunstværker og skøn arkitektur. Koncerten er arrangeret af Kulturhus Kappelborg.

Leg…

Glem ikke at snuppe en vaskeægte nip napper med Ancher-tema, som er frisk fra tryk i efterårsferien. Den kan hentes i billetsalget og leder børn og barnlige sjæle rundt i familien Anchers liv.

Nyd den sidste kop kaffe og det sidste stykke hjemmebagt kage eller surdejsbrød inden vores caféer lukker for sæsonen. Museumscaféen serverer luftige kager, sprøde fiskefrikadeller og andre frokostretter i Museumshaven bag Skagens Museum hele ugen. I Baghaven ved Anchers Hus er der surdejsbrød, kager med ingredienser fra køkkenhaven bag netop Anchers Hus og hjemmelavet limonade, hvis man er mere til den slags.