• Forside
  • Kultur
  • Dronning Margrethe støtter Verdensballetten med 100.000 kr.
13 juni, 2022 Kultur

Dronning Margrethe støtter Verdensballetten med 100.000 kr.

Når Verdensballetten denne sommer danser ved Den Tilsandede Kirke, er det med støtte fra Majestæten. Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond – med Dronningen som formand, har valgt at støtte Verdensballetten med 100.000 kr. 

Dronning Margrethe har tidligere støttet Verdensballetten, og har også selv oplevet forestillingen en række gange,

“Det er naturligvis en stor ære at modtage støtte fra Dronningens fond, det er vi meget taknemmelige over. Der er mange gode kulturelle tiltag at støtte, så når vi igen bliver tiltænkt med så fornem en donation, betyder det også et særligt ansvar at leve op til.” 

Jens Chr. Wandt, leder af Verdensballetten

Det er 5. gang at Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond støtter Verdensballetten. Det er i sig selv er unikt, da fonden sjælden støtter samme projekt mere end en gang. At fonden støtter Verdensballetten flere gange, vidner dels om Dronningens interesse for Verdensballetten men også om Dronningen interesse for ballet i almindelighed. 

Ny ballet dedikeres til Dronning Margrethe

Årets program med Verdensballetten, indeholder en helt ny ballet som dedikeres til Dronning Margrethe i anledning af hendes 50 års regeringsjubilæum. Balletten – en pas de deux, skabes af Dronningens yndlingskoreograf, Tobias Praetorius. Det var ham der stod bag de fire balletter som blev danset på Amalienborg med titlen ”Palæerne Danserne” – og som blev sendt direkte på TV2. Til daglig er han solist ved Den Kgl. Ballet i København, og har derudover en stor karriere som koreograf. Tobias Praetorius har bl.a. skabt balletter til Den Kgl. Ballet, Kammerballetten, og tidligere også til Verdensballetten. Han var med som balletdanser da Verdensballetten for første gang besøgte Sostrup Slot, sidste sommer. 

To danske stjerner på plakaten

Den nye ballet danses af de danske balletstjerner Alban Lendorf og Astrid Elbo. Begge er solodansere ved Den Kgl. Ballet i København, Alban Lendorf er tillige solodanser ved American Ballet Theatre på The Met i New York. Begge har en stor karriere både i Danmark og i udlandet, og er også tildelt en lang rækker priser for deres scenekunst. 

Det bliver et flot og meget ambitiøst program vi kommer med denne sommer. Internationale balletstjerner fra tre af verdens mest prestigefulde kompagnier, The Royal Ballet of London, Statsballetten fra Berlin, og Den Kongelige Ballet fra København. Vi har fire helt nye værker på programmet, skabt specielt til årets forestilling, derudover har vi også det klassiske repertoire med, med bl.a. uddrag af Svanesøen og Tornerose. Jeg er sikker på at – ligesom de forrige år, så vil magien indfinde sig når Verdensballetten præsenteres i de særlige rammer.

Jens Chr. Wandt

Ukrainsk ballerina danser

Blandt de medvirkende er Ukraines mest berømte ballerina, Iana Salenko, som er født og opvokset i Kyiv, uddannet i Donetsk, og som til daglig er Prima Ballerina ved Statsballetten i Berlin. Iana Salenko medvirkede ved den gallaforestilling til fordel for Ukraine på Det Kgl. Teater i marts, som Verdensballetten var medarrangør af, og som samlede næsten en million kroner ind til Røde Kors´ arbejde blandt ofrene i Ukraine. 

Yderligrre information om forestilling forefindes på: www.verdensballetten.dk