23 marts, 2024 Det sker

Drachmann og kærligheden

På tirsdag den 26. marts kl. 20.00 er der Drachmann-aften i salen på Kulturhus Kappelborg. De medvirkende er Marianne Mortensen og hendes mand, Michael Vesterskov.

Bag arrangementet står Drachmann-Klubben i Skagen i samarbejde med Kulturhus Kappelborg.

De to kunstnere behøver vel ikke en nærmere præsentation, da de jo gennem årene har optrådt flere gange i Skagen. Både med programmer indeholdende sange med tekst og musik af Michael og med Drachmann-programmer.

Som ung var Marianne Mortensen medlem af Drachmann klubben i Skagen og var en del af Drachmann-aftnerne i Holger Drachmanns hus “Villa Pax”. Her sang hun Drachmanns viser sammen med en veninde, Mette Sønderholm, og lyttede til fortællingerne om Drachmanns liv og til hans bevægende smukke prosa og poesi. Drachmann har derfor sat dybe spor i Marianne, og det vil kunne mærkes i dette program. 

Sammen med Michael Vesterskov, som ledsager Marianne på guitar, beskriver Marianne i ord og toner Holger Drachmann. Dette passionerede menneske og vidtspændende forfatter hans kærlighed til naturen, særligt havet, hans kærlighed til Danmark; og hans kærlighed til kvinderne.

Selvom Marianne som skuespiller har haft mange roller ikke mindst i mange musicals, har hun ikke glemt sin fortid med Drachmann. Det vil man kunne opleve denne aften.

Billetter á 150 kr. (100 kr. for medlemmer af Drachmann-Klubben) kan bestilles på mail-adressen bernthskagen@gmail.com og betales på mobilpay 24675322 eller købes ved indgangen.