06 juli, 2022 Nyheder

Det Grå Fyr skruer op for oplevelserne i juli

I de mest populære ferieuger kan gæster i Det Grå Fyr frit deltage i forskellige aktiviteter i selskab med en naturvejleder. Bliv guidet gennem udstillingen Vilde Hjem, tag med til toppen af fyrtårnet eller på en spændende insektjagt i Fyrhaven.

I juli måned kan det blive særligt lærerigt at besøge Det Grå Fyr på Skagens Odde. Som en del af den almindelige adgangsbillet til Det Grå Fyr, får gæster på udvalgte tidspunkter mulighed for at være med i forskellige aktiviteter i selskab med en af stedets naturvejledere.

– I sommermåneden har vi traditionelt mange gæster, som ikke har besøgt Skagen før. For dem kan det især være interessant at opleve de forskellige aktiviteter, vi har i Det Grå Fyr, i selskab med en naturvejleder, som kan fortælle interessante ting om det rige dyre- og planteliv, vi har i området, siger Lene Kappelborg, leder i Det Grå Fyr.

Kom og mød Det Grå Fyrs naturvejledere på skiftende dage i juli-måned:

Find insekter i Fyrhaven

Tag med på en spændende insektjagt i Fyrhaven, hvor vi leder efter kryb og kravl. Vi tager insekterne med ind i Fyrstuen og forsøger at artsbestemme, hvilke dyr vi finder.

Tag med på insekttur:

Tirsdag d. 12. juli kl. 11.00
Onsdag d. 20. juli kl. 11.00
Tirsdag d. 26. juli kl. 11.00

Tag med til toppen af fyrtårnet

Toppen af Det Grå Fyr er Skagens højeste punkt. Herfra har I den mest spektakulære udsigt over Skagen by og Skagens Odde, som er omkranset af de to have. Tag med naturvejlederen til toppen af fyrtårnet og bliv klogere på, hvad I ser heroppe.

Tag med i fyrtårnet:

Mandag d. 11. juli kl. 10.30 og kl. 13.30
Mandag d. 18. juli kl. 10.30 og kl. 13.30
Mandag d. 25. juli kl. 10.30 og kl. 13.30

Rundvisning i Vilde Hjem

I særudstillingen Vilde Hjem kommer du tæt på fem af fuglenes levesteder: Stranden, rørskoven, klitheden, klitplantagen og haven. I hvert habitat bor to fugle, som har præcis samme størrelse som i naturen uden for Det Grå Fyr. Tag med naturvejlederen rundt i udstillingen og få svar på alt, du vil vide, om fugleliv i Skagen.

Oplev Vilde Hjem med guide:

Fredag d. 15. juli kl. 11.00 og kl. 14.00
Torsdag d. 21. juli kl. 11.00 og kl. 14.00
Torsdag d. 28. juli kl. 11.00 og kl. 14.00

Fakta om Det Grå Fyr

  • Det Grå Fyr er fyrtårn for søfarten og kaster hver nat en lyskegle, som kan ses langt ude på havet.
  • I bygningen ved Det Grå Fyr kan gæster i 2022 opleve udstillingen Vilde Hjem, som i et sanseligt og farverigt univers viser fugles forskellige levesteder på stranden, rørskoven, klitheden, klitplantagen og i haven.
  • Det er også muligt at bestige de 210 trin i tårnet og opleve udsigten over Danmarks nordligste punkt i 46 meters højde.
  • Hele året byder Det Grå Fyr på aktiviteter og events, som gør det muligt at få en oplevelse i naturen, der omgiver fyret.
  • Det Grå Fyr har en cafe samt en butik med et stort udvalg af bøger om natur og fugle. Butikken sælger også små ting til hjemmet.