• Forside
  • Nyheder
  • Den formodede gerningsmand bag tricktyverier er anholdt
06 april, 2024 Nyheder

Den formodede gerningsmand bag tricktyverier er anholdt

I den seneste tid har der været et utal af tricktyverier i Vendsyssel – herunder flere i Skagen og et i Aalbæk.

Grundet den stigende utryghed hos især de ældre borgere som har været tricktyvens primære målgruppe, har Nordjyllands Politi haft det som deres topprioritet at anholde den mistænkte.

Dette lykkedes endelig fredag aften kl. 19.08 på en restauration i Frederikshavn.

Her blev en 48-årig mand, mistænkt for at stå bag tricktyverier i bl.a. Skagen, Aalbæk og Brønderslev således anholdt.

Allerede her til formiddag kl. 11 fremstilles den 48-årige i grundlovsforhør ved retten i Aalborg med krav om fængsling.

Han sigtes foreløbigt for at stå bag 6 tricktyverier – 2 i Skagen og 1 i Aalbæk i onsdags, d. 3. April og 3 i Brønderslev tilbage til d. 21. Marts, samt flere mislykkedes forsøg.

Gerningsmanden har båret sig ad med tricktyverierne således, at han har rettet henvendelse til de ældre mennesker og under påskud af f.eks. tyveri i området tilbudt at hjælpe med at gemme og sikre værdier.

På den måde har han formået at få de ældre til at finde værdier som kontanter og smykker frem, hvorefter han har stjålet det fra dem.

Nordjyllands Politi vil anmode om lukkede døre ved Grundlovsforhøret og kan derfor, på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere i sagen.

Efterforskningsleder Peter Skovbak fra Nordjyllands Politi er glad for gennembruddet i efterforskningen, som førte til anholdelsen af den 48-årige formodede gerningsmand:

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu har gennembrud i efterforskningen i netop disse grove sager, hvor man målrettet går efter ældre og svage mennesker – og dermed kan få stoppet den utryghed der følger med.”

Peter Skovbak, Nordjyllands Politi

Opdateret kl. 14.16:

Den 48-årige mand er fængslet i 4 uger.