• Forside
  • Erhverv
  • Deltids skagbo udgiver bog til den aktive bestyrelse
20 august, 2023 Erhverv

Deltids skagbo udgiver bog til den aktive bestyrelse

Måske du har set hende i bybillet, hvor hun nærmest har sin daglige gang med alt det, hun efterhånden er involveret i i Skagen og omegn. Karina Boldsen er fast forankret i Skagen – både privat og erhvervsmæssigt – bl.a. som formand for foreningen Skagens Venner, som ekstern rådgiver og professionelt bestyrelsesmedlem i en række bestyrelser. Nu har hun udgivet en bog, der skal agere bestyrelsens fælles arbejdsværktøj for at sikre værdiskabelse, struktur og strategisk retning.

Bestyrelseslandskabet er i bevægelse, hvilket har gjort bestyrelsesarbejde langt mere komplekst end tidligere. COVID-19 pandemien taler for sig selv. Nu kigger vi ind i en tid med flere store geopolitiske og samfundsmæssige udfordringer, der stiller større krav til bestyrelserne i dag. Sparringen og værdiskabelsen i bestyrelsen er vigtigere end nogensinde før.

Samtidig stiller ESG, bæredygtighed og den grønne omstilling stadigt større krav til alle virksomheder, og er i dag med til at forme mange virksomheders forretningsmodel, ligesom det er blevet en væsentlig opgave i bestyrelsen at sikre en strategi for netop bæredygtighed. Der påhviler fremtidens bestyrelsesmedlemmer et stort ansvar, og der forventes meget af deres kompetencer, viden og ikke mindst engagement i bestyrelseslokalet.

Derfor har Karina Boldsen brugt meget tid i Skagen i foråret, på at skrive ”De 7 trin – version 2 ” med udgangspunkt i de aktuelle bestyrelsestendenser og problemstillinger, så manualen kan bruges af nutidens og fremtidens bestyrelsesmedlemmer samt ejerledere, der ønsker at udvikle deres forretning.

Bogen “De 7 trin” er en praktisk arbejdsmanual opdelt i syv logiske områder, der med tjeklister og spørgeskemaer giver alle omkring bestyrelsesbordet et relevant og praktisk arbejdsredskab til det professionelle og værdiskabende bestyrelsesarbejde.

Bogen er let anvendelig og også en integreret del af bestyrelsesarbejdet i de bestyrelser, Karina selv arbejder i – bl.a. Aalbæk Badehotel, Skagen Blade Technology m.fl.

I version 2 finder du bl.a. et spritnyt 40 siders ESG-appendiks med artikler fra forskellige ESG-specialister, -praktikere og -eksperter.

”De 7 trin” er ligeledes en del af pensum på den akkrediterede bestyrelsesuddannelse hos AROS BOARD og Erhvervsakademi Aarhus.

”Jeg håber, at også rigtig mange skagboer har lyst til at læse ”De 7 trin” og finde ny viden og inspiration til deres virksomheder”, udtaler Karina Boldsen.

Bogen kan bestilles her: https://arosboard.com/aros-board/bestyrelsesmanual-de-7-trin/