04 maj, 2022 Nyheder

Delegation fra Skagen skyder Skagen Race i gang

De mange sejlere ved den 25. udgave af Skagen Race bliver sendt til søs med en peptalk og på smagen af danske fiskefrikadeller, når repræsentanter fra Skagens restaurationer og Toppen af Danmark rejser til Oslo for at åbne Skagens største sejlsports begivenhed.  

I Kristi Himmelfartsdagene bliver Skagen igen fyldt med sejlbåde og sejlfolk, når Skagen Race genoptages efter to års corona-pause. Forventningen er, at flere end 2.000 sejlere deltager i regattaen. Dertil kommer en stor mængde sejlsportsinteresserede gæster, som rejser til Skagen for at se de flotte både i lystbådehavnen og opleve stemningen.   

”Det er et utroligt flot syn, når man ser de mange både sejle ind mod Skagen, og stemningen er høj på havnen, når sejlerne kommer i mål. Det maritime miljø er en væsentlig del af Skagens DNA, så Skagen Race er et af årets absolutte højdepunkter og med til at brande Skagen som en sejlsportsdestination.”

René Zeeberg, direktør i Toppen af Danmark

Mini-Skagen i Norge

En delegation bestående af de fire ejere fra henholdsvis Skagen Fiskerestaurant, Jakobs Café & Bar, Pakhuset og Buddy Holly skal sammen med Toppen af Danmark repræsentere Skagen kort før starten går i den norske by Holmstrand den 25. maj 2022. Det bliver med et mini-Skagen i velkomstområdet, hvor sejlerne spiser fiskefrikadeller og bliver sendt afsted til Skagen med en velkomsttale fra Thomas Hvid, indehaver af Buddy Holly og Kælderen i Skagen.

”Sejlernes ankomst er et dejligt startskud af sæsonen i Skagen. De kommer altid med godt humør og sørger for god stemning i byen, så vi er meget taknemmelige for, at folkene bag kapsejladsen sidder i Norge og arbejder for at få flest mulige både til Skagen. Jeg kommer til at rose arrangørerne for initiativet og deres ambition om, at Skagen Race skal blive ved at vokse – og så glæder jeg mig til at byde vores gode, norske stamgæster velkommen tilbage,” siger Thomas Hvid.

Events i skuldersæsonen

For det lokale turisterhverv betyder Skagen Race travlhed på byens spisesteder, overnatningssteder og butikker. Det bidrager til at skabe vigtig omsætning i byen uden for de mest populære sommermåneder, påpeger René Zeeberg.

”Skagen Race er en af flere store events, som vi går aktivt ind i, fordi det tiltrækker rigtig mange gæster til byen. Skagen har efterhånden fået flere publikumsmagneter som Skagen Festival, Skagen Marathon og Vinterbaderfestival, der ligger godt spredt ud over året. Det bidrager til ambitionen om aktiv turisme hele året, og derfor indtræder Toppen af Danmark som en engageret samarbejdspartner,” siger René Zeeberg.

Kort om Skagen Race 2022

  • Skagen Race er Skandinaviens største regatta med 250 deltagende både, ca. 2.000 sejlere og omkring 30.000 besøgende.
  • Skagen Race har start i Holmestrand (Norge), Marstrand (Sverige) og Aarhus (Danmark).
  • Alle sejlerne har mål i Skagen, hvor de løbende ankommer i Kristi Himmelfartsdagene. 
  • Skagen Race er blevet afviklet alle år siden 1996 fraset under corona-pandemien i 2020 og 2021.