• Forside
  • Erhverv
  • Cosmos Trawl bygger ny trawlterminal på den nye havneudvidelse
07 oktober, 2021 Erhverv

Cosmos Trawl bygger ny trawlterminal på den nye havneudvidelse

Cosmos Trawl A/S hvis historie i Skagen, går helt tilbage til 1879, har fra 1. marts 2022 lejet sig ind på 8.000 m2 på etape 3 – den nye havneudvidelse.
Her vil Cosmos Trawl opføre et nyt vodbinderi på 4400m2 samt kontorfaciliteter på 250 m2 og forventningen er, at man vil kunne flytte ind inden udgangen af 2022.

Rammerne om Cosmos Trawls nuværende vodbinderi på Havnevagtvej er ganske enkelt blevet for små.
I takt med at fiskefartøjer gennem årene er vokset i størrelse, er efterspørgslen på store trawl steget, og der er således ikke længere plads til de store trawl inde i vodbinderiet. Derfor har man i den seneste tid rykket arbejdet ud på kajen, hvor medarbejderne under åben himmel i alt slags vejr, har udført deres arbejde.

Den nye trawlterminal på 4400m2 kommer til at indeholde alle moderne hjælpemidler, såsom kraner og trawlspil, der vil lette vodbindernes arbejde. Når de nye faciliteter står klar til indflytning, vil arbejdet primært foregå indendørs.

”Udviklingen er helt klart til at tage og føle på. Der er sket meget siden dengang fiskerne kunne aflevere deres trawl til reparation i en trækvogn på kajen, hvor vodbindere stod klar til opgaven. I dag kræver det en 25 tons lastbil til at håndtere de store trawl.”

Michael Lassen, direktør for Cosmos Trawl A/S

Direktør Michael Lassen glæder sig til at virksomheden kan tage de nye faciliteter i brug og han fortsætter:

”Det er alfa omega at skabe gode rammer og bedre konditioner for vores dygtige medarbejdere, og samtidigt glæder vi os til at servicere vores kunder i et nyt og top moderne vodbinderi.”

Hos Skagen Havn er havnedirektør Willy B. Hansen meget tilfreds med den nye aftale. Med lejemålet på etape 3, tager Cosmos Trawl således hul på et nyt kapitel i historien. Willy B. Hansen udtaler:

”Det er glædeligt for havnen at Cosmos Trawl rykker deres aktiviteter ud på Etape 3, hele det nye område er netop tiltænkt virksomheder der har brug for god plads. Dét får de på det nye areal. Cosmos Trawl er en vigtig del af den palette, som servicevirksomhederne på havnen udgør. Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde til gavn for fiskere og virksomheder.”

Cosmos Trawl A/S er ejet af islandske Hampidjan Group.