11 juni, 2021 Kultur

Chief 1 byder op til fest i Skagen

Vejrudsigten siger i skrivende stund blå himmel og lune temperaturer på næste lørdag d. 19. juni, når en af Danmarks mest kendte musikskikkelser gennem tre årtier, Lars Pedersen alias Chief 1, indtager gården ved Kappelborg i godt selskab med sit band.

”Chief 1 leverer sprudlende pop og glad musik. Rigtig sommermusik. En perfekt afslutning på en knap så perfekt forårssæson.” Sådan lyder det fra kulturhus Kappelborg, der først midt i maj åbnede efter 8 måneders corona-nedlukning, og derfor måtte aflyse forårets øvrige koncerter. ”Vi har dog haft den vildeste måned, siden vi åbnede i maj. Publikum er strømmet til, og stemningen har bare været i top. Publikum, frivillige og os selv har opført os lidt som når køerne kommer på græs efter vinteren. En ren fest. Det er fedt at kunne mærke, at live-musikken og de gode oplevelser i godt selskab har været savnet.”

De fleste kender Chief 1 som frontfigur og medlem af den banebrydende Rap-gruppe Rockers By Choice, og andre måske fra dette års Melodi Grand Prix, hvor Chief 1 stillede op i selskab med den danske sanger og musiker Thomas Butterschön. Sangen ”Højt over skyerne” rakte dog ikke til en finaleplads i Eurovision i denne omgang.

Siden sin første soloudgivelse i 2017 har Chief 1 udgivet flere radiohits bl.a. ”Alt er Godt”, der i 2019 blev kåret som årets sommerhit på P4. Han har optrådt som solist i Toppen af Poppen”, i Fællessang på DR1, været med i Sommertogtet på samme kanal og meget mere.

I årene forud for sin solo-udgivelse blev han dog hårdt ramt af en depression. Sygdommen fik tonerne fra den ellers så livsglade musiker til at forsvinde fra den danske musikscene i flere år, men heldigvis lykkedes det ham at vende sygdommen til noget kreativt, og albummet ”Slip” blev resultatet af en hård proces, hvor sangskriveriet blev brugt som terapi. Siden 2017 har Chief 1 været tilbage på fuld kraft, og der venter publikum en glad aften i gården ved Kappelborg på lørdag.

Der er såvel sidde- som ståpladser til koncerten, der er en del af kulturhusets ”Musik i Gården” – koncerter. Næste koncert i denne række er Folkeklubben torsdag d. 26. august efterfulgt af Mads langer solo, lørdag d. 28. august.

Flere informationer her