• Forside
  • Kultur
  • Carmen Rõivassepp og Aarhus Jazz Orchestra giver koncert på Kappelborg
03 februar, 2023 Kultur

Carmen Rõivassepp og Aarhus Jazz Orchestra giver koncert på Kappelborg

En oplevelse af de helt store venter jazz-publikummet i Skagen, når den prisvindende og pladeaktuelle estiske jazzsangerinde og komponist indtager Kappelborg fredag 10. februar sammen med det forrygende Aarhus Jazz Orchestra.

Carmen Rõivassepp har komponeret musikken til et nyt album, ”Ambivalence” og arrangeret det i samarbejde med den anerkendte bigband-arrangør Jesper Riis. Her giver Rõivassepp og Aarhus Jazz Orchestra deres bud på, hvad nordisk jazz er for en størrelse. Koncerten på Kappelborg i Skagen er en af kun tre på en release-turné, der også omfatter DR koncerthuset i København og Musikhuset i Aarhus.

Siden hun flyttede til Danmark i 2012, har Karmen Rõivassepp opbygget et hurtigt voksende publikum, primært med udgangspunkt i Aarhus, hvor hun bor. Her har hun sammen med de dygtige, unge musikere, Simon Gorm Eskildsen på piano, Adrian Christensen på bas og Daniel Sommer på trommer dannet en kvartet, som fortolker Rõivassepps originale musik med lejlighedsvise glimt af den store verden af jazz standards. Kvartetten udsendte i 2018 sit første album, ”Dance of Sounds”, og blev nomineret til en Danish Music Award Jazz for ”The New Jazz Artist of the Year”.

Siden sin pladedebut har Karmen Rõivassepp været spydspids for den nordiske vokaljazz og er beundret for sin instrumentagtige stemme og rene lyd. Publikum kan derfor se frem til en koncert, der udforsker de mange sider af den nordiske jazz – vildskaben over for det skrøbelige og melankolske, den stærke melodi over for det sarte lydunivers.

Ved siden af kvartet-karrieren holder Karmen Rõivassepp af at komponere og arrangere musik for bigband, og nu har hun altså indspillet et album sammen med Aarhus Jazz Orchestra, der er et professionelt bigband med nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene. Aarhus Jazz Orchestra høster flotte anmeldelser i både ind- og udland og har ved flere lejligheder været nomineret til – og vundet – en Danish Music Award.

“Jeg er utrolig stolt af at kunne præsentere Karmen Rõivassepp og Aarhus Jazz Orchestra på Kappelborg. Rõivassepp er en komponist og sangerinde på vej direkte mod stjernerne på den danske og europæiske jazzhimmel, og Aarhus Jazz Orchestra er et af de få professionelle bigbands, vi har i Danmark, og de er helt forrygende. Glæd jer til en aften i ualmindelig godt selskab.”

Lars Ilum, Leder af Kulturhus Kappelborg

Du kan læse mere samt sikre dig dine billetter lige her.