• Forside
  • Nyheder
  • Byrådet vedtager kommunens retning for de næste fire år
21 december, 2023 Nyheder

Byrådet vedtager kommunens retning for de næste fire år

Onsdag aften vedtog byrådet Frederikshavn Kommunes planstrategi for 2024-2027.

Onsdag aften vedtog byrådet Frederikshavn Kommunes såkaldte planstrategi ”Muligheder for vækst – muligheder for mennesker”, som dækker årene 2024-2027. Planstrategien sætter retningen for byrådets arbejde med kommunens udvikling.

“Planstrategien er vores politiske kompas for udviklingen af vores kommune. Vi fastholder retningen fra seneste planstrategi, dog med enkelte justeringer, fordi vi fortsat ser muligheder for vækst og muligheder for mennesker. Det er udviklingens rygrad.”

borgmester Birgit S. Hansen.

Alle kommuner skal udarbejde sådan en strategi hvert fjerde år. Det er lovpligtigt. I Frederikshavn Kommune består planstrategien af flere dele:

Muligheder for vækst

Kommunens planstrategi fokuserer på fire vækstspor, som består af det maritime, det grønne (energi og recycling), turisme og oplevelser og fødevarer.

Derudover nævner den også de tre perspektiver ’En del af verden’, ’Et bæredygtigt ansvar’ og ’En kommune, mange kræfter’, som er det filter, alle kommunens indsatser skal ses igennem.

Muligheder for mennesker

Muligheder for mennesker i Frederikshavn Kommune skal udvikles gennem de fire temaer; liv, arbejdskraft, byer og uddannelse.

“Vi vil og skal være flere i vores kommune. Vi ved, at intet kommer af sig selv, og derfor skal vi i fællesskab understøtte den bevægelse, der allerede er i gang i forhold til liv, arbejdskraft, byer og uddannelse.”

Borgmester Birgit S. Hansen

Planstrategien har været i offentlig høring i en periode på knap tre måneder fra juli til september i år, og efterfølgende er den rettet til ud fra relevante høringsforslag.