05 marts, 2023 Nyheder

Brand i sommerhus – flammer stod op gennem taget

Søndag formiddag kl. 09.47 måtte brandmænd fra både Skagen og Ålbæk rykke ud til en brand i et sommerhus på Elsdyrsvej i Bunken.

I sommerhuset var hele ejerens familie samlet til familietræf. Pludselig blev det fredelige familieliv dog forstyrret da et af familiemedlemmerne synes at det lugtede brændt.

Familien kunne hurtigt konstatere at der var opstået ild i baggangen. De fik herefter hurtigt ringet 112 hvor der straks blev sendt flere brandbiler afsted mod adressen, alt i mens at familien blev beordret udenfor i sikker afstand til sommerhuset.

Ved ankomst forsøgte brandmændende at bekæmpe branden på klassisk vis med hjælp fra flere højtrykssprøjter.

Dette så imidlertid også ud til at virke efter hensigten, men desværre ikke i længden.

Pludselig brød branden gennem taget og kom således ind under isoleringen hvorefter den spredte sig med hastige skridt.

Man konkluderede derfor også at man var nødsaget til at fjerne samtlige lofter i sommerhuset for at kunne komme til samtlige ildlommer oppe under taget.

Indsatsleder thomas Dybbro fortæller da også søndag eftermiddag, at han har svært ved at se hvordan sommerhuset på nogen måde skulle blive beboeligt igen.

Sommerhuset har da også pådraget sig alvorlige skader som følge af branden, den dertil tilhørende røg samt vandmasserne som man bekæmpede branden med.

Årsagen til branden kendes endnu ikke.

Der var ingen personskade forbundet med branden.